Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

5. Sınıf Beceri Temelli Testler PDF İndir | (Tüm Dersler)

MEB 5. Sınıf Beceri Temelli Testler PDF

5. Sınıf Beceri Temelli Testler PDF İndir | (Tüm Dersler)

Beceri temelli testler 5.sınıf öğrencilerinin kazanmış oldukları becerileri ve kazanımları ölçer. Maddelerin bir bütünü meydana getirerek bir amacı ortaya çıkarması ve bunu ölçmesi, testlerin işlevini belirten bir ifade olarak kabul edilebilir. MEB tarafından hazırlanan bu testleri indirmek için yazımızın devamında paylaştığımız bağlantıları kullanabilirsiniz.

5. sınıf beceri temelli testler PDF dökümanları ile yeni nesil soru tiplerine aşinalık kazanın. Tüm indirme linkleri yazımızda.

 

5.Sınıf Beceri Temelli Testler   

Beceri temelli testlerde bulunan sorular, öğrencilerin stratejik düşünme ve analitik düşünme becerisi kazanmasını destekler. Soruları anlama ve bunların kendi içerisindeki aşamalarını izleme becerisi kazanılmasında oldukça etkilidir. Bütün bu beceriler, öğrencilerin sadece bu derste değil, aynı zamanda gerçek hayatta da başarılı olabilmesi için büyük bir öneme sahiptir. İlgili testler için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

 

·      Türkçe 

Türkçe dersi, insanların sözlü ve yazılı olarak etkili bir iletişim becerisi kazanmasını hedefler. İletişimin kaliteli olabilmesi için dilin kurallarının öğrenilmesi ve gerekli noktalarda kullanılması da yine dersin hedefleri arasındadır.

5.sınıfın en önemli derslerinden biri olan Türkçe dersindeki başarının artırılması ve öğrenilen bilgilerin kalıcılığının sağlanması için bu testlerden yararlanabilirsiniz.

1. Tema

2. Tema

3. Tema

4. Tema

5. Tema

6. Tema

7. Tema

8. Tema

Cevap Anahtarı

 

·  Matematik 

Uzay, sayı, aritmetik işlemler ve bütün bunların arasındaki ilişkiler, matematik dersinin konusunu oluşturur. Sembollerden oluşan ve bütün insanların kullanıldığı matematiksel dilin öğrenilmesi, dersin amaçlarından biridir. Ayrıca öğrenilen bilgileri kullanarak analiz etme ve problem çözme gibi üst düzey becerilerin kullanılmasını da gerektirir. Beceri temelli testler 5.sınıf öğrencilerinin bu becerileri etkili olarak kazanmasına katkı sağlar.

1. Ünite

Doğal Sayılar ve Doğal Sayılarla İşlemler

2. Ünite

Kesirler ve Kesirlerle İşlemler

3. Ünite

Ondalık Gösterim ve Yüzdeler

4. Ünite

Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler-Üçgen ve Dörtgenler

5. Ünite

Veri İşleme - Uzunluk ve Zaman Ölçme

6. Ünite

Alan Ölçme - Geometrik Cisimler

Cevap Anahtarı

Bu da ilginizi çekebilir: MEB 5. Sınıf Çalışma Fasikülleri PDF İndir (Tüm Dersler)

 

·  Fen Bilimleri 

Deney ve gözlem sonucunda elde edilen sistematik ve bilimsel bilgiler, fen bilimlerinin konularını meydana getirir. İnsanların maddesel çevrelerini incelemek ve değiştirmek için geliştirilmiş olan akademik disiplinler grup olarak da bu bilim dalı tanımlanabilir. Öğrencilerin böylesine önemli bir derste başarılı olabilmesi için paylaştığımız testler büyük bir öneme sahiptir.

1. Ünite

Güneş, Dünya ve Ay

2. Ünite

Canlılar Dünyası

3. Ünite

Kuvvetin Ölçülmesi ve Sürtünme

4. Ünite

Madde ve Değişim

5. Ünite

Işığın Yayılması

6. Ünite

İnsan ve Çevre

7. Ünite

Elektrik Devre Elemanları

Cevap Anahtarı

 

·  Sosyal Bilgiler 

İnsan ve çevre ilişkisini, zaman ve mekân boyutunda inceleyen bu ders, ilköğretimin önemli derslerinden biridir. Eğitim hayatının ilerleyen döneminde görülecek olan birçok konunun temeli, ilk defa bu derste atılır.

1. Ünite

Bir Bütünün Parçasıyız

2. Ünite

Geçmişe Yolculuk

3. Ünite

İnsan ve Çevre

4. Ünite

Bilim, Teknoloji ve Toplum

5. Ünite

Üretim, Tüketim ve Dağıtım

6. Ünite

Etkin Vatandaşlık

7. Ünite

Küresel Bağlantılar

Cevap Anahtarı

 

·  İngilizce 

Dünya dili olarak nitelenen İngilizceyi daha etkili ve akıcı bir şekilde konuşmak ve bu dile ilişkin becerileri geliştirmek için 5.sınıf İngilizce dersi büyük bir öneme sahiptir. Bu dersten başarılı olmak ve dil bakımından gelişim sağlamak için beceri temelli testlerden yararlanılabilir.

1. Ünite

Hello!

2. Ünite

My Town

3. Ünite

Games and Hobbies

4. Ünite

My Daily Routine

5. Ünite

Health

6. Ünite

Movies

7. Ünite

Party Time

8. Ünite

Fitness

9. Ünite

Animal Shelter

10. Ünite

Festivals

Cevap Anahtarı

Bu da ilginizi çekebilir : 5. Sınıf İngilizce Yıllık Plan İndir | (2022-2023 Müfredatına Uygun)

 

·  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin temel hedefi; evrensel ve insani değerlerin, dinler tarafından sunulan değerler ile örtüştüğünü, bilim ve akıl yoluyla fark eden nesiller yetiştirmektir. Bu kapsamda tarih boyunca insanların inandıkları dinler detaylı olarak incelenir. Bu ders, genel itibariyle bilgiye dayanır. Dolayısıyla öğrenilen bilgilerin kalıcılığı büyük bir öneme sahiptir. Beceri temelli testlerle bu kalıcılık etkili olarak sağlanır. Ayrıca bilgiler kullanılarak yorumlamalar yapılır.

1. Ünite

Allah İnancı

 2. Ünite

Ramazan ve Oruç

3. Ünite

Adap ve Nezaket

4. Ünite

Hz. Muhammed (sav.) ve Aile Hayatı

5. Ünite

Çevremizde Dinin İzleri

Cevap Anahtarı

 

Ortaokulun ilk yılı olan 5.sınıf, büyük bir öneme sahiptir. Akademik başarı için beceri temelli testler 5.sınıf öğrencilerinin en önemli yardımcıları olacaktır. Gerek MEB tarafından hazırlanması gerek kalitesi ve doğru kapsamı ile beklenti ve ihtiyaçları etkili olarak karşılar. Bu testleri, sizlerle yukarıda paylaştığımız bağlantılar üzerinden PDF formatında indirebilirsiniz.

PDF formatında indirdiğiniz testlerin çıktılarını, buradanbastir.com tarafından verilen kaliteli ve uygun fiyatlı hizmetten yararlanarak alabilirsiniz. Sipariş ettiğiniz çıktılar büyük bir özenle hazırlandıktan sonra kapınıza kadar teslim edilir. Böylece hem uygun fiyat hem de hızlı çıktı avantajlarından yararlanmış olursunuz.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler