Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

MEB 5. Sınıf Çalışma Fasikülleri PDF İndir (Tüm Dersler)

5. Sınıf Çalışma Fasikülleri

MEB 5. Sınıf Çalışma Fasikülleri PDF İndir (Tüm Dersler)

İlkokulu tamamlayarak ortaokula geçen öğrencilerin okul başarısını arttırmak için daha planlı ve düzenli bir şekilde çalışması gerekir. Bu süreçte farklı kaynaklardan yararlanmak faydalı olacaktır. MEB tarafından yayınlanan 5.sınıf çalışma fasikülleri, gerek kalitesi gerek müfredata uygun olması gerekse de yeni nesil soru tipiyle beklentileri fazlasıyla karşılayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili birimleri tarafından yayınlanmış olan fasikülleri yazımızın devamındaki linklerden indirebilirsiniz.

5. sınıf çalışma fasiküllerinin PDF şeklinde çıktılarını alarak çocuklarınızın veya öğrencilerin konuları daha kolay, hızlı ve kalıcı öğrenmesini sağlayabilirsiniz.

 

TÜRKÇE

Türkçe, hem konuşma dilimiz hem de her sınıfta görülen bir ders olarak büyük bir öneme sahiptir. 8.sınıfta yapılacak LGS ve ara sınıflarda yapılan bursluluk sınavlarında başarılı olabilmek için bu derse ayrı bir önem verilmesi gerekir. Bu dersten yüksek başarı elde etmek, genel başarıda istenen düzeye ulaşabilmek için büyük bir önem taşır.

 

5. Sınıf Türkçe Ders Konuları 

5.sınıfta Türkçe dersi toplamda 4 üniteden oluşur. Bu ünitelerde anlam bilgisi, söz sanatları ve bazı dilbilgisi kuralları yer alır. İlgili konular, neredeyse öğrencilerin bütün eğitim hayatları boyunca görecekleri ve sınavlarda karşılarına çıkacak olan konulardır. Bu yüzden ilgili konuların Türkçe dersinin önemli temellerinden olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bu konuları, aşağıda yer alan tablodan daha detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

1. Ünite:

Anlam Bilgisi

 

Sözcükte Anlam

 

Cümlede Anlam

 

Parçada Anlam

2. Ünite:

Yazım Bilgisi

3. Ünite:

Dil Bilgisi

4. Ünite:

Metin Türleri ve Söz Sanatları

Kaynak: dilbilgisi.net

 

5. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülleri 

5.sınıf Türkçe çalışma fasikülleri, okulda görülen konuların tekrar edilmesi, eksikliklerin görülmesi ve bilgilerin pekiştirilmesi için son derece önemlidir. Bu dönemde ne kadar fazla soru çözülürse, öğrenciler konuları o kadar iyi kavrayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili birimi olan Ölçme ve Değerlendirme Merkezi tarafından hazırlanan fasiküllere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

1. Tema AMASYA ÖDM
1. Tema ARDAHAN ÖDM
1. Tema İZMİR ÖDM
1. Tema KOCAELİ ÖDM
2. Tema BİTLİS ÖDM
2. Tema KIRKLARELİ ÖDM
3. Tema BURDUR ÖDM
3. Tema ŞANLIURFA ÖDM
4. Tema ÇANAKKALE ÖDM
4. Tema SİVAS ÖDM
5. Tema BAYBURT ÖDM
5. Tema GÜMÜŞHANE ÖDM
6. Tema ADIYAMAN ÖDM
6. Tema ÇORUM ÖDM
6. Tema ESKİŞEHİR ÖDM
7. Tema DİYARBAKIR ÖDM
7. Tema TUNCELİ ÖDM
8. Tema AKSARAY ÖDM
8. Tema TEKİRDAĞ ÖDM

Kaynak: meb.gov.tr

 

MATEMATİK

Matematik, neredeyse her dönemde öğrencileri fazlasıyla zorlayan bir ders olmuştur. Bu ders, yüksek seçiciliği ile öğrencilerin eğitim hayatlarını ve kazanacakları okulları ve bölümleri belirleme gücüne sahiptir. Liselere giriş sınavında istenilen okulu kazanmak için öğrencileri en fazla zorlayan derslerden olan matematikten başarılı olmak gerekir.

 

5. Sınıf Matematik Ders Konuları 

Matematik dersinin ilk ciddi temellerinin 5.sınıftan itibaren atılmaya başlandığını ifade etmek yanlış olmayacaktır. İlkokulda dört işlem üzerine odaklanılırken, bu dönemden itibaren ise daha farklı konular ve yeni nesil soru tipleri daha ağırlıktadır. 5.sınıfta görülecek olan matematik konularına aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

1. Ünite:

Doğal Sayılar

 

Doğal Sayılarla İşlemler

2. Ünite:

Kesirler

 

Kesirlerde İşlemler

3. Ünite:

Ondalık Gösterim

 

Yüzdeler

4. Ünite:

Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler

 

Üçgenler ve Dörtgenler

5. Ünite:

Veri Toplama ve Değerlendirme

 

Uzunluk ve Zaman Ölçme

6. Ünite:

Alan Ölçme

 

Geometrik Cisimler

Kaynak: basarisiralamalari.com

 

5. Sınıf Matematik Çalışma Fasikülleri 

Matematik başarısının temelinde, bol soru çözümü vardır. Bu sayede hem yeni soru tipleri görülür hem de konular pekiştirilir. Ancak her derste olduğu gibi burada da doğru ve kaliteli kaynakların tercih edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

MEB 5.sınıf çalışma fasikülleri içerisinde olan matematik fasikülleri, kalitesi ve müfredata uygunluğu ile beklentileri fazlasıyla karşılar. Bu fasikülleri indirmek için aşağıda bulunan tablodaki linkleri kullanabilirsiniz.

1. Ünite AMASYA ÖDM
1. Ünite ARDAHAN ÖDM
1. Ünite İZMİR ÖDM
1. Ünite KOCAELİ ÖDM
2. Ünite ANTALYA ÖDM
2. Ünite KIRKLARELİ ÖDM
3. Ünite BURDUR ÖDM
3. Ünite ŞANLIURFA ÖDM
4. Ünite ÇANAKKALE ÖDM
4. Ünite DİYARBAKIR ÖDM
4. Ünite TEKİRDAĞ ÖDM
5. Ünite BAYBURT ÖDM
5. Ünite ERZİNCAN ÖDM
5. Ünite HAKKARİ ÖDM
6. Ünite ESKİŞEHİR ÖDM
6. Ünite MANİSA ÖDM

Kaynak: meb.gov.tr

 

FEN BİLİMLERİ

Fen bilimleri, sayısal bir alan olmasına karşın sözel bilgilerin de bulunduğu bir ders olarak dikkat çeker. Öğrenciler tarafından genellikle kolay bir ders olarak kabul edilir. Ancak sanıldığı kadar kolay değildir. Son yıllarda yapılan LGS ve diğer sınavlarda standart sapmasının yüksekliği ile dikkat çekmektedir. Yani bazı öğrenciler çok rahat bir şekilde bu derse ait soruları çözerken, bazıları ise ciddi anlamda zorlanmaktadır. Buradaki farkın nedeni, 5.sınıf ve diğer alt sınıflardaki bilgilerin, temelin sağlamlığı ilgili ilgilidir.

 

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Konuları 

Fen bilimleri gibi özel bir dersten başarılı olabilmek için konular hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. 5.sınıftaki fen bilimleri dersi toplamda 7 üniteden oluşur ve diğer sınıflarda da görülecek birçok konuya bu sınıfta giriş yapılır. 5.sınıf fen bilimleri ders konularını aşağıda bulunan tablo üzerinden detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

1. Ünite:

Güneş, Dünya ve Ay

2. Ünite:

Canlılar Dünyası

3. Ünite:

Kuvetin Ölçülmesi ve Sürtünme

4. Ünite:

Madde ve Değişim

5. Ünite:

Işığın Yayılması

6. Ünite:

İnsan ve Çevre

7. Ünite:

Elektrik Devre Elemanları

Kaynak: basarisiralamalari.com

 

5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Fasikülleri 

Fen bilimleri dersinde öğrenilen bilgilerin kalıcı olması ve eksikliklerin fark edilmesi için çalışma fasiküllerinden yararlanmak sizi bir adım öne geçirecektir. Söz konusu avantajın, kaliteli ve doğru kaynaklarla sağlanması için MEB tarafından yayınlanan çalışma fasiküllerini tercih edebilirsiniz. 5.sınıf çalışma fasikülleri içinde olan bu kaynaklara aşağıda yer alan tablodaki linkler üzerinden ulaşabilirsiniz.

1. Ünite AMASYA ÖDM
1. Ünite ARDAHAN ÖDM
1. Ünite İZMİR ÖDM
1. Ünite KOCAELİ ÖDM
2. Ünite ANTALYA ÖDM
2. Ünite KIRKLARELİ ÖDM
3. Ünite BURDUR ÖDM
3. Ünite ŞANLIURFA ÖDM
4. Ünite DİYARBAKIR ÖDM
4. Ünite TEKİRDAĞ ÖDM
5. Ünite ERZİNCAN ÖDM
5. Ünite HAKKARİ ÖDM
6. Ünite ESKİŞEHİR ÖDM
6. Ünite MANİSA ÖDM
7. Ünite EDİRNE ÖDM
7. Ünite KARAMAN ÖDM

Kaynak: meb.gov.tr

İlginizi Çekebilir: MEB 4. Sınıf Çalışma Fasikülleri PDF İndir (Tüm Dersler)

 

SOSYAL BİLGİLER

Eğitim hayatı boyunca öğrencilerin neredeyse her dönem karşısına çıkan sosyal bilgiler, insanların toplum ve çevreyle olan ilişkilerini, tarihi ve coğrafyayı ele alan bir derstir. Genel itibariyle çok zorlayıcı olmadığı ve bilgi ile yoruma dayalı olduğu ifade edilebilir. Temelleri sağlam atıldığında, öğrencilerin ilgili dersten gelen soruları çok zorlanmadan yapacakları söylenebilir.

 

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Konuları 

5.sınıfta sosyal bilgiler dersi toplamda 7 üniteden meydana gelir. Bu ünitelerdeki konular, söz konusu dersin temelleri olarak kabul edilir. Dolayısıyla öğrenciler tarafından fazlasıyla önem verilmesi gerekir. 5.sınıf sosyal bilgiler konularını aşağıda bulunan tablodan detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

1. Ünite:

Birey ve Toplum

2. Ünite:

Kültür ve Miras

3. Ünite:

İnsanlar, Yerler ve Çevre

4. Ünite:

Bilim, Teknoloji ve Toplum

5. Ünite:

Üretim, Dağıtım ve Tüketim

6. Ünite:

Etkin Vatandaşlık

7. Ünite:

Küresel Bağlantılar

Kaynak: testleri.gen.tr

 

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülleri 

Sosyal bilgiler dersinde öğrenilen bilgilerin kalıcı olması ve bunların nasıl sorulduğunun görülmesi için MEB tarafından yayınlanan fasiküllerden yararlanılabilir. 5.sınıf sosyal bilgiler çalışma fasiküllerini aşağıdaki tabloda yer alan linklerden indirebilirsiniz.

1. Ünite AMASYA ÖDM
1. Ünite ARDAHAN ÖDM
1. Ünite İZMİR ÖDM
1. Ünite KOCAELİ ÖDM
2. Ünite ANTALYA ÖDM
2. Ünite KIRKLARELİ ÖDM
3. Ünite BALIKESİR ÖDM
3. Ünite ŞANLIURFA ÖDM
4. Ünite DİYARBAKIR ÖDM
4. Ünite TEKİRDAĞ ÖDM
5. Ünite ERZİNCAN ÖDM
5. Ünite GÜMÜŞHANE ÖDM
6. Ünite ADIYAMAN ÖDM
6. Ünite MANİSA ÖDM
7. Ünite ÇANAKKALE ÖDM
7. Ünite RİZE ÖDM

Kaynak: meb.gov.tr

 

Fasiküllerden En İyi Şekilde Faydalanmak İçin Fotokopilerini Çektirerek Çalışın 

5.sınıf çalışma fasikülleri, gerek müfredata uygun olması gerekse de yeni nesil soru tipinde sorulmasıyla oldukça önemli bir kaynaktır. Ancak böylesine önemli kaynaktan istenen verimin alınabilmesi için indirilen dosyaların çıktısının alınarak, kağıt ve kalem ile çözülmesi gerekir. Böylece öğrenciler yapılacak sınavlara ilişkin daha gerçekçi bir deneyim yaşar.

İndirilen fasiküllerin çıktılarının kaliteli ve ekonomik olarak alınabilmesi için online baskı merkezlerini tercih edebilirsiniz. Bunlardan biri olan BuradanBastır, yüksek teknoloji ürünü yeni nesil baskı makineleri ile yüksek kalitedeki çıktıları uygun fiyat avantajı ile almanızı sağlar. Çıktılarınız İstanbul içindeki noktalara 2 saatte, diğer illere ise 48 saatte teslim edilir. Siz de çıktılarınızı Buradanbastir üzerinden almak için aşağıdaki videoyu izleyerek ana sayfamızdaki sipariş bölümünden kolayca siparişinizi oluşturabilirsiniz.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler