Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

MEB 6. Sınıf Çalışma Fasikülleri PDF İndir (Tüm Dersler)

6. Sınıf Çalışma Fasikülleri

MEB 6. Sınıf Çalışma Fasikülleri PDF İndir (Tüm Dersler)

Okul başarısı için ek kaynaklardan yararlanmak, günümüzde artık bir gereklilik haline gelmiştir. Bu noktada kullanılabilecek en kaliteli ve müfredata uygun olan kaynaklar, hiç şüphesiz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan çalışma fasikülleridir. 6.sınıf çalışma fasikülleri, kaliteli soruları ve müfredata uygun yapısı ile ihtiyaç ve beklentileri fazlasıyla karşılamaktadır. Bu fasikülleri indirebileceğiniz linkler yazımızın devamında yer almaktadır.

6. sınıf çalışma fasiküllerinin PDF şeklinde çıktılarını alarak çocuklarınızın veya öğrencilerin konuları daha kolay, hızlı ve kalıcı öğrenmesini sağlayabilirsiniz.

 

TÜRKÇE

Her sınıfta büyük öneme sahip olan Türkçe dersi, öğrencilerin genel başarısı için son derece önemlidir. Konuşma dili olması nedeniyle Türkçe, diğer dersleri de direkt olarak etkiler. Dolayısıyla genel başarı için Türkçe dersine ayrı bir önem verilmesi gerektiği ifade edilebilir.

 

6. Sınıf Türkçe Ders Konuları 

6.sınıf Türkçe konuları, ağırlıklı olarak anlam bilgisi üzerinedir. Sözcükte anlam ve parçada anlam konusu, bu dönemde derinlemesine işlenir. Bunların haricinde bazı dilbilgisi kuralları yine bu dönemde verilir. 6.sınıf Türkçe konularını aşağıdaki tablodan detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Kaynak: bilgenc.com

 

6. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülleri 

Türkçe dersinde öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesi için bol soru çözülmesi gerekir. Böylece hem bilgiler pekişir hem de eksiklikler görülür. Ayrıca öğrenilen konulardan nasıl sorular gelebileceği de görülmüş olur. MEB tarafından Türkçe dersi için yayınlanmış olan fasikülleri aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

1. Tema HATAY ÖDM
1. Tema KAYSERİ ÖDM
1. Tema ANKARA ÖDM
2. Tema BARTIN ÖDM
2. Tema KARABÜK ÖDM
3. Tema ELAZIĞ ÖDM
3. Tema GİRESUN ÖDM
4. Tema AYDIN ÖDM
4. Tema SİİRT ÖDM
4. Tema TUNCELİ ÖDM
5. Tema AFYONKARAHİSAR ÖDM
5. Tema DENİZLİ ÖDM
6. Tema KÜTAHYA ÖDM
6. Tema MALATYA ÖDM
7. Tema AYDIN ÖDM
7. Tema ŞANLIURFA ÖDM
8. Tema KIRKLARELİ ÖDM
8. Tema MANİSA ÖDM

Kaynak: meb.gov.tr

İlginizi Çekebilir: MEB 4. Sınıf Çalışma Fasikülleri PDF İndir (Tüm Dersler)

 

MATEMATİK

Matematik, günümüzde seçiciliği en yüksek derstir. Öğrencilerin genellikle zorlandığı ve hatta ön yargılı olduğu bu dersten başarılı olunabilmesi için temellerin erken atılması ve derse ilişkin olumlu algının oluşturulması gerekir. Böylece öğrencinin ders başarısı sadece bu dönem için değil, eğitim yaşamının diğer dönemlerinde de yüksek olacaktır.

 

6. Sınıf Matematik Ders Konuları  

6.sınıf matematik dersi toplamda 6 üniteden meydana gelmektedir. İlk dönemde genellikle işlem becerisine yönelik konular işlenirken, ikinci dönem ise alan ve hacim ölçü birimleri işlenir. Bu dersten başarılı olabilmek için konular hakkında ön bilgi sahibi olmak yararlı olacaktır. 6.sınıf matematik konuları şu şekildedir:

Kaynak: matematikciler.com

 

6. Sınıf Matematik Çalışma Fasikülleri

6.sınıf çalışma fasikülleri içinde yer alan matematik fasikülleri, yeni nesil soruların en güzel örneklerini içerir. Bu sorular ile hem konuların pekişmesi hem eksikliklerin görülmesi hem de yeni nesil soru tiplerine alışılması bakımından önemlidir. 6.sınıf matematik çalışma fasiküllerini aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

1. Ünite HATAY ÖDM
1. Ünite KAYSERİ ÖDM
1. Ünite ANKARA ÖDM
2. Ünite BARTIN ÖDM
2. Ünite KARABÜK ÖDM
3. Ünite ELAZIĞ ÖDM
3. Ünite GİRESUN ÖDM
3. Ünite OSMANİYE ÖDM
4. Ünite AYDIN ÖDM
4. Ünite TUNCELİ ÖDM
4. Ünite ZONGULDAK ÖDM
5. Ünite AFYONKARAHİSAR ÖDM
5. Ünite UŞAK ÖDM
6. Ünite KASTAMONU ÖDM
6. Ünite KÜTAHYA ÖDM

Kaynak: meb.gov.tr

 

FEN BİLİMLERİ

Çocukların bilimle tanıştığı ve çevrelerinde olan birçok olayın bilimsel olarak açıklandığı bu dersin seçiciliği son derece yüksektir. Esasen çok zor olmamasına karşın öğrencilerin olumsuz algılarının başarısızlığa neden olduğu bilinir. 6.sınıfta oluşturulacak olumlu algı, öğrencilerin fen bilimleri dersindeki başarı açısından son derece önemlidir.

 

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Konuları 

Fen bilimleri dersi toplamda 7 üniteden meydana gelir. Her ünite içerisinde birkaç temel konu vardır. Bu konuları aşağıdaki görsel üzerinden ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.

Kaynak: fendersleri.net

İlginizi Çekebilir: MEB 5. Sınıf Çalışma Fasikülleri PDF İndir (Tüm Dersler)

 

6. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Fasikülleri

6.sınıf fen çalışma fasikülleri, konuların etkili olarak kavranması adına son derece önemlidir. Her üniteden sonra o üniteyle ilgili olan fasikül üzerinde çalışmak, konuların kalıcı bilgilere dönüşmesini sağlayacaktır. Ayrıca yeni soru tiplerinin görülmesi ve öğrencilerin sahip olduğu bilgileri yorumlama becerisini kazanması noktasında faydalı olacaktır. Fasikülleri aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

1. Ünite HATAY ÖDM
1. Ünite KAYSERİ ÖDM
1. Ünite ANKARA ÖDM
2. Ünite BARTIN ÖDM
2. Ünite KARABÜK ÖDM
3. Ünite ADANA ÖDM
3. Ünite ELAZIĞ ÖDM
4. Ünite AYDIN ÖDM
4. Ünite TUNCELİ ÖDM
5. Ünite DENİZLİ ÖDM
5. Ünite UŞAK ÖDM
6. Ünite BİNGÖL ÖDM
6. Ünite KASTAMONU ÖDM
7. Ünite AYDIN ÖDM
7. Ünite ŞANLIURFA ÖDM

Kaynak: meb.gov.tr

 

SOSYAL BİLGİLER

Sosyal bilgiler, öğrencilerin önemli kısmı tarafından kolay görülen, ancak gerekli önem verilmediğinde başarısız olunan bir derstir. Sözel bir derstir ve genel olarak bilgiye ve sahip olunan bilgileri yorumlamaya dayanır. Bu dönemde verilen bilgiler, eğitim yaşamı boyunca neredeyse her dönemde öğrencilerin karşısına çıkacaktır.

 

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Konuları  

6.sınıf sosyal bilgiler dersi toplamda 7 üniteden oluşur. Bu ünitelerde toplum ve insan ilişkileri ile diğer benzeri konular yer alır. Bu konuları daha detaylı görmek için aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz.

Kaynak: sosyalbilgiler.biz

 

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülleri 

Sosyal bilgilerde verilen sözel bilgilerin kalıcı hale getirilmesi ve bunları yorumlama becerisi kazanılması son derece önemlidir. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili birimlerince yayınlanan ve müfredata tam uyumlu olan fasiküllerden yararlanılabilir. Bu fasikülleri aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

1. Ünite HATAY ÖDM
1. Ünite KAYSERİ ÖDM
1. Ünite ANKARA ÖDM
2. Ünite BARTIN ÖDM
2. Ünite KARABÜK ÖDM
3. Ünite ELAZIĞ ÖDM
3. Ünite GİRESUN ÖDM
4. Ünite AYDIN ÖDM
4. Ünite SİİRT ÖDM
4. Ünite TUNCELİ ÖDM
5. Ünite AFYONKARAHİSAR ÖDM
5. Ünite DENİZLİ ÖDM
5. Ünite UŞAK ÖDM
6. Ünite BİNGÖL ÖDM
6. Ünite KASTAMONU ÖDM
7. Ünite ANTALYA ÖDM
7. Ünite AYDIN ÖDM

Kaynak: meb.gov.tr

 

En Etkin Öğrenme İçin Fasiküllerin Fotokopilerini Çektirin 

6.sınıf çalışma fasikülleri, bu dönemdeki ders başarısı ve öğrenilen bilgilerin kalıcı hale getirilmesi için kritik öneme sahiptir. Söz konusu fasikülleri indirdikten sonra bilgisayar veya telefon ortamında çözmek, hem gözlerin erken yorulmasına neden olur hem de konsantrasyonun dağılmasını tetikler. Bu yüzden indirdiğiniz dosyaların çıktılarını aldıktan sonra çözmeniz daha doğru olacaktır.

Çıktı ve fotokopi ihtiyaçlarınız için Buradanbastir.com tarafından verilen ekonomik ve kaliteli baskı hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Sitemiz üzerinden oluşturacağınız siparişler İstanbul içi noktalara sadece 2 saatte teslim edilirken, diğer illere ise 1-2 iş günü içerisinde teslim edilebilmektedir. Kaliteli ve uygun fiyatlı çıktı hizmetlerinden yararlanmak için ana sayfamızdan hemen siparişinizi oluşturabilirsiniz.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler