Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

7. Sınıf Beceri Temelli Testler PDF İndir | (Tüm Dersler)

7. Sınıf Beceri Temelli Testler PDF

7. Sınıf Beceri Temelli Testler PDF İndir | (Tüm Dersler)

Beceri temelli eğitim, öğrencilerin analitik ve stratejik düşünme seviyesini geliştirmeyi amaçlayan bir yapı olarak belirtilebilir. Klasik ve geleneksel eğitimde bilginin öğretilmesi merkezdeyken, burada ise bilginin öğrenilmesi, kullanılması ve bütün bunları yapan öğrenci merkezdedir. Beceri temelli testler 7.sınıf hedeflerine çok daha etkili ve kolay bir şekilde ulaşılmasını sağlar.

7. sınıf beceri temelli testler PDF dökümanları ile yeni nesil soru tiplerine aşinalık kazanın. Tüm indirme linkleri yazımızda.

 

7.Sınıf Beceri Temelli Testler 

Ortaokulun ortasında ve LGS sınavından bir yıl önce görülen konular, büyük bir öneme sahiptir. Gerek yapılacak sınavda çıkacak olmaları gerekse ders başarısına direk etki etmeleri, konuların etkili olarak öğrenilmesini adeta zorunlu kılar. Ayrıca bu süreçte öğrencilerin soru çözme alışkanlığı kazanması da önemlidir. Beceri temelli testler 7.sınıf öğrencilerine bu noktadaki ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılar.

Söz konusu testler, konuların kalıcı olmasını sağladığı gibi öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesine de katkı verir. Öğrencilerin farklı soru tiplerine aşinalık kazanmasını ve yeni nesil soruları çözmeye alışmalarını da sağlar. Farklı açılardan büyük önemi olan bu soruların olduğu testlere, yazımızın devamında paylaştığımız bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

·  Türkçe 

Bu dersin hedefi, öğrencilerin Türkçeyi doğru kullanmalarını sağlamak, zihinsel gelişimlerine uygun olacak şekilde tahmin, analiz, ilişki kurma, sorgulama, sıralama ve anlama gibi zihinsel becerileri geliştirmektir. Burada öğrenilen bilgilerin, kuralların ve konuların kalıcı olması için paylaştığımız testler düzenli olarak çözülebilir.

1. Tema

2. Tema

3. Tema

4. Tema

5. Tema

6. Tema

7. Tema

8. Tema

Cevap Anahtarı

 

·  Matematik

7.sınıf matematik dersi ile öğrencilerin tümden gelim ve tüme varım yöntemlerini kullanması, analitik düşünme becerilerini geliştirmesi ve problem çözme becerisi kazanması hedeflenir. Ayrıca matematiksel dili ve terminolojiyi doğru kullanmak, tahmin yapabilmek, akıldan aritmetik işlemleri gerçekleştirmek gibi farklı kazanım hedefleri de vardır. Öğrenciler, bu derste en çok problem çözme becerisine odaklanmaktadır. Beceri temelli testler 7.sınıf öğrencilere bu noktada yardımcı olacak ve ilgili beceriyi etkili olarak kazanmalarına katkı sağlayacaktır.

1. Ünite

Tam Sayılarla İşlemler

2. Ünite

Rasyonel Sayılar ve Rasyonel Sayılarla İşlemler

3. Ünite

Cebirsel İfadeler - Eşitlik ve Denklem

4. Ünite

Oran ve Orantı-Yüzdeler

5. Ünite

Doğrular ve Açılar-Çokgenler-Çember ve Daire

6. Ünite

Veri Analizi-Cisimlerin Farklı Yönlerden Görünümleri

Cevap Anahtarı

 Bu da ilginizi çekebilir: MEB 7. Sınıf Çalışma Fasikülleri PDF İndir (Tüm Dersler)

 

·  Fen Bilimleri

Fen bilimleri dersinin hedefi, doğayı, çevreyi ve dünyayı anlamak için öğrencilere yol göstermek ve onların bu derse karşı olumlu tutum kazanmalarını sağlamaktır. Ayrıca öğrencilerin fen okuryazarı olması da en önemli hedeflerden biridir. Öğrenilenlerin günlük yaşamda kullanılması ve bunu yaparken öğrencilerin keyif almaları hedeflenir. Öğrenilenlerin pekiştirilmesi ve kalıcı olması için beceri temelli testler çözülebilir.

1. Ünite

Güneş Sistemi ve Ötesi

2. Ünite

Hücre ve Bölünmeler

3. Ünite

Kuvvet ve Enerji

4. Ünite

Madde ve Karışımlar

5. Ünite

Işığın Madde İle Etkileşimi

6. Ünite

Canlılarda Üreme, Büyüme ve Gelişme

7. Ünite

Elektrik Devreler

Cevap Anahtarı

 

·  Sosyal Bilimler

Bu sınıfta görülen sosyal bilimler dersinin hedefi, öğrencilere vatandaşlık sorumluluğunu ve görevlerini öğretmek, toplumdaki ilişkileri geliştirmektir. Çağdaş ve modern toplumun bir parçası olacak bireyleri yetiştirmek de yine bu dersin hedefleri arasındadır.

1. Ünite

İletişim ve İnsan İlişkileri

2. Ünite

Türk Tarihinde Yolculuk

3. Ünite

Ülkemizde Nüfus

4. Ünite

Bilim, Teknoloji ve Toplum

5. Ünite

Üretim, Tüketim ve Dağıtım

6. Ünite

Etkin Vatandaşlık

7. Ünite

Küresel Bağlantılar

Cevap Anahtarı

 

·  İngilizce

Dünya dili olan İngilizcenin çok daha etkili ve akıcı kullanılması ve bu dile ilişkin kelime haznesinin geliştirilmesi, bu sınıftaki İngilizce dersi ile hedeflenir. Beceri temelli testler 7.sınıf öğrencilerinin bilgilerini kalıcı hale getirir, kelime haznelerini geliştirir ve İngilizceyi daha etkili kullanmalarını sağlar.

1. Ünite

Appearance and Personality

2. Ünite

Sports

3. Ünite

Biographies

4. Ünite

Wild Animals

5. Ünite

Television

6. Ünite

Celebrations

7. Ünite

Dreams

8. Ünite

Public Buildings

9. Ünite

Environment

10. Ünite

Planets

Cevap Anahtarı

 Bu da ilginizi çekebilir: 7. Sınıf İngilizce Test PDF İndir (Tüm Üniteler)

 

·  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde öğrencilere dini değerler ile evrensel ve ahlaki değerler arasında paralellik olduğu fark ettirilir. Üstelik bu tamamen bilim ve akılla yaptırılır. Dinin bilimle paralellik gösterdiği konusu da yine dersin hedefleri arasındadır.

1. Ünite

Melek ve Ahiret İnancı

2. Ünite

Hac ve Kurban

3. Ünite

Ahlaki Davranışlar

4. Ünite

Allah’ın Kulu ve Elçisi Hz. Muhammed (S.A.V.)

5. Ünite

İslam Düşüncesinde Yorumlar

Cevap Anahtarı

Beceri temelli testler 7.sınıf öğrencileri açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu testler, başarıyı hedefleyen öğrenciler için adeta olmazsa olmazlardan biridir. MEB tarafından hazırlanan, kapsamlı ve kaliteli olan bu testleri PDF formatında indirmek için bağlantıları kullanabilirsiniz.

PDF formatındaki testlerin çıktılarını alarak çözmeniz, sonuçların çok daha verimli olmasını sağlayacaktır. Çıktıları buradanbastir.com tarafından verilen hizmetleri kullanarak alabilirsiniz. Uygun fiyatlı ve kaliteli olarak hazırlanan çıktılar, en kısa sürede adresinize teslim edilmektedir.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler