Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

MEB 7. Sınıf Çalışma Fasikülleri PDF İndir (Tüm Dersler)

7. Sınıf Çalışma Fasikülleri

MEB 7. Sınıf Çalışma Fasikülleri PDF İndir (Tüm Dersler)

Ortaokuldaki genel başarı için 7.sınıfta gösterilen konular kritik öneme sahiptir. Öğrencilerin bu dönemden itibaren soyut kavramlarla tanışması, zaman zaman zorlanmalarına neden olabilmektedir. Bu durumun bir olumsuzluğa dönüşmemesi için öğrencilerin ek kaynaklarla desteklenmesi çok önemlidir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 7.sınıf çalışma fasikülleri, bu noktadaki en önemli kaynaklardandır. İlgili kaynakları, yazımızın devamında bulunan linklerden indirebilirsiniz.

MEB tarafından hazırlanan 7. sınıf çalışma fasiküllerini, ilgili linklerden PDF şeklinde indirebilir, çıktılarını alarak  etkili şekilde çalışabilirsiniz.

 

TÜRKÇE

Türkçe, sadece kendisini değil, aynı zamanda diğer dersleri de yakından ilgilendiren bir alandır. Zira son dönemlerde yapılan sınavların temelinde okuduğunu anlama ve yorumlama becerisi ölçülmektedir. Bunun için de öğrencilerin Türkçe dersindeki becerilerini geliştirmeleri gerekir.

 

7. Sınıf Türkçe Ders Konuları 

Bu dönemde anlam bilgisi konuları ağırlıktadır. Sözcükte anlam, cümlede anlam, parçada anlam konusu detaylı olarak işlenir. Ayrıca anlatım bozukluğu ve noktalama işaretleri gibi eğitim hayatı boyunca sürekli karşılaşılacak konular da yine bu sınıf konuları arasında yer alır. Konuları ayrıntılı bir şekilde görmek için aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz.

Kaynak: bilgenc.com

 

7. Sınıf Türkçe Çalışma Fasikülleri 

Türkçe çalışma fasikülleri, öğrenilen bilgilerin pratiğinin yapılması ve bunların kalıcı hale getirilmesi adına çok önemlidir. Her üniteden sonra mutlaka bu fasiküllerden yararlanılması gerekir. Fasikülleri indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

1. Tema AKSARAY ÖDM
1. Tema YALOVA ÖDM
2. Tema İSTANBUL ÖDM
2. Tema NİĞDE ÖDM
3. Tema KAHRAMANMARAŞ ÖDM
3. Tema TRABZON ÖDM
4. Tema BURSA ÖDM
4. Tema DÜZCE ÖDM
4. Tema NEVŞEHİR ÖDM
5. Tema ISPARTA ÖDM
5. Tema KARS ÖDM
5. Tema KIRŞEHİR ÖDM
6. Tema BOLU ÖDM
6. Tema MERSİN ÖDM
7. Tema BURDUR ÖDM
7. Tema MUĞLA ÖDM
8. Tema İSTANBUL ÖDM
8. Tema KIRŞEHİR ÖDM
8. Tema MALATYA ÖDM

Kaynak: meb.gov.tr

İlginizi Çekebilir: MEB 6. Sınıf Çalışma Fasikülleri PDF İndir (Tüm Dersler)

 

MATEMATİK

Matematik, her dönemde olduğu gibi 7.sınıfta da öğrencileri fazlasıyla etkileyen bir ders olarak dikkat çeker. Genel başarı için mutlaka bu dersin tamamen halledilmesi gerekir. Seçiciliği yüksek olan bu ders, bir noktada öğrencilerin eğitim hayatlarını şekillendirecektir.

 

7. Sınıf Matematik Ders Konuları  

Bu sınıfta öğrenciler tam sayılarla dört işlemden çembere, cebirsel ifadelerden eşitlikler ve denkleme kadar birçok yeni konuyu ilk defa görürler. Bu konular, ortaokulun sonunda yapılan LGS sınavında karşılarına çıkacağı gibi üniversiteye giriş sınavlarında da karşılarına çıkacaktır. 7.sınıf matematik konuların aşağıdaki görselde detaylı olarak görebilirsiniz.

 

Kaynak: matematikciler.com

 

7. Sınıf Matematik Çalışma Fasikülleri

7.sınıf matematik çalışma fasikülleri, öğrenilen konuların pekiştirilmesi ve soru tiplerinin görülmesi adına önemlidir. Bu fasikülleri aşağıdaki bağlantılar üzerinden indirebilir ve çıktılarını alarak hemen çözmeye başlayabilirsiniz.

1. Ünite AKSARAY ÖDM
1. Ünite YALOVA ÖDM
2. Ünite İSTANBUL ÖDM
2. Ünite NİĞDE ÖDM
3. Ünite KAHRAMANMARAŞ ÖDM
3. Ünite TRABZON ÖDM
4. Ünite BİLECİK ÖDM
4. Ünite BURSA ÖDM
4. Ünite DÜZCE ÖDM
4. Ünite NEVŞEHİR ÖDM
5. Ünite KARS ÖDM
5. Ünite KIRŞEHİR ÖDM
6. Ünite BOLU ÖDM
6. Ünite MERSİN ÖDM

Kaynak: meb.gov.tr

İlginizi Çekebilir: MEB 5. Sınıf Çalışma Fasikülleri PDF İndir (Tüm Dersler)

 

FEN BİLİMLERİ

Fen bilimleri, seçiciliği yüksek olan derslerden bir diğeridir. Son yapılan LGS sınavlarında standart sapmanın oldukça yüksek olduğu görülmektedir. Yani öğrencilerin bir kısmı bu derste zorlanmazken, diğer kısmı ise büyük bir zorluk çekmektedir. İşte bu durum, fen bilimleri dersinin seçici bir konuma gelmesine neden olmaktadır.

 

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Konuları 

7.sınıftaki fen bilimleri dersi toplamda 7 üniteden meydana gelir. Bu ünitelerde kuvvet ve enerjiden, ışığın madde ile etkileşimine kadar farklı konular gösterilir. Bu konuları aşağıda görsel üzerinden detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Kaynak: fendersleri.net

 

7. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Fasikülleri

7.sınıf fen bilimleri çalışma fasikülleri, öğrenilen konuların pekiştirilmesi adına büyük bir öneme sahiptir. Bu derste sadece bilgilerin öğrenilmesi yeterli olmaz. Aynı zamanda öğrenilen bilgilerin kalıcı hale getirilmesi için de gerekli çalışmaların yapılması gerekir. İşte bu noktada 7.sınıf çalışma fasikülleri büyük bir öneme sahiptir. Söz konusu fasikülleri aşağıdaki linkleri kullanarak indirebilirsiniz.

1. Ünite AKSARAY ÖDM
1. Ünite YALOVA ÖDM
2. Ünite İSTANBUL ÖDM
2. Ünite KARAMAN ÖDM
3. Ünite KAHRAMANMARAŞ ÖDM
3. Ünite TRABZON ÖDM
4. Ünite BİLECİK ÖDM
4. Ünite BURSA ÖDM
4. Ünite DÜZCE ÖDM
5. Ünite ISPARTA ÖDM
5. Ünite KARS ÖDM
6. Ünite BOLU ÖDM
6. Ünite MERSİN ÖDM
7. Ünite BARTIN ÖDM
7. Ünite TRABZON ÖDM

Kaynak: meb.gov.tr

İlginizi Çekebilir: MEB 4. Sınıf Çalışma Fasikülleri PDF İndir (Tüm Dersler)

 

SOSYAL BİLGİLER

Sosyal bilgiler, birçok öğrenci açısından kolay bir derstir. Genel olarak bilgiye ve bunların yorumlanmasına dayanan sözel bir ders olduğunu ifade etmek yanlış olmaz. Ancak gerekli önem verilmediğinde bu dersten hayal kırıklıkları yaşanabileceği unutulmamalıdır.

 

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Konuları 

7.sınıf sosyal bilgiler dersinde, diğer sınıflarda olduğu gibi başta birey ve toplum olmak üzere insanların birbirleri arasındaki ve çevreyle olan ilişkileri ele alınır. Bu konuları aşağıdaki görselden detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Kaynak: bilgenc.com

 

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Fasikülleri

7.sınıf sosyal bilgiler çalışma fasikülleri, öğrenilen bilgilerin nasıl yorumlanacağının görülmesi açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu fasiküller ile sosyal bilgiler ders başarısı belirgin bir şekilde artacaktır. Aşağıdaki linkleri kullanarak ilgili fasikülleri indirebilirsiniz.

1. Ünite AKSARAY ÖDM
1. Ünite YALOVA ÖDM
2. Ünite İSTANBUL ÖDM
2. Ünite NİĞDE ÖDM
3. Ünite KIRIKKALE ÖDM
3. Ünite MUĞLA ÖDM
3. Ünite TRABZON ÖDM
4. Ünite BİLECİK ÖDM
4. Ünite BURSA ÖDM
4. Ünite DÜZCE ÖDM
4. Ünite SAMSUN ÖDM
5. Ünite ISPARTA ÖDM
5. Ünite KİLİS ÖDM
5. Ünite KIRŞEHİR ÖDM
6. Ünite BOLU ÖDM
6. Ünite MERSİN ÖDM
7. Ünite BARTIN ÖDM
7. Ünite TRABZON ÖDM

Kaynak: meb.gov.tr

 

Fasiküllerinizin Çıktısını Alın ve Başarıya Daha Hızlı Ulaşın 

7.sınıf çalışma fasikülleri, okul başarısı açısından oldukça önemlidir. Sizlerle paylaşmış olduğumuz linkler üzerinden bu fasikülleri indirdikten sonra çıktılarını alarak hemen çözmeye başlayabilirsiniz. Klasik anlamdaki kağıt ve kalem kullanımı ile yapılan çözümlerin daha kalıcı ve daha etkili olduğu bilinen bir durumdur.

Fasiküllerin çıktılarını hem kaliteli hem de uygun fiyat avantajı ile almak için BuradanBastir.com hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Yüksek kalitede alınan çıktılar, İstanbul içindeki noktalara sadece 2 saatte teslim edilmektedir. Diğer illere ise ortalama 24 ila 48 saat içinde ulaştırılmaktadır. Siz de yeni nesil baskı hizmetlerinden yararlanmak için hemen siparişinizi verebilirsiniz.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler