Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

Ücretsiz Afiş Hazırlamak İçin En Etkili 12 Program

Afiş Hazırlama Programları

Ücretsiz Afiş Hazırlamak İçin En Etkili 12 Program

Dikkat çekici ve etkili afiş hazırlamak için ücretsiz olan programları kullanabilirsiniz. Kullanımı son derece kolay olan bu programlar sayesinde zorlanmadan afişlerinizi hazırlayabilirsiniz. Dijital ortamda hazırlamış olduğunuz afişlerin çıktılarını alarak, istediğiniz yerlere asabilir ve istediğiniz etkiyi oluşturabilirsiniz.

Ücretsiz afiş hazırlamak için kullanabileceğiniz en etkili 12 programı sizler için derledik.

 

Canva

Bilgisayarınıza herhangi bir program yüklemeden hızlı bir şekilde afiş tasarlamak istiyorsanız, Canva seçeneğini tercih edebilirsiniz. Canva, oldukça geniş bir kütüphaneye sahip. Kütüphane içerisinde şablonlar, yazı fontları, görseller ve grafikler vardır. Bunları kullanarak, istediğiniz tarzda afiş hazırlayabilirsiniz.

Canva için ücretsiz ve Premium üyelik seçenekleri var. Ücretsiz olan seçeneği tercih ettiğinizde, kullanabileceğiniz görsel, yazı tipi ve şablon sayısı daha az olacaktır. Ancak ücretsiz olanlar da ihtiyaçlarınızı karşılayacak ve çok rahat bir şekilde istediğiniz afişi hazırlayabileceksiniz.

 

GIMP

GIMP, tamamen ücretsiz bir araçtır ve sürekli olarak güncellenmektedir. Yapılan güncellemeler ile daha mükemmel hale getirildiğini ifade etmek yanlış olmayacaktır. Her ne kadar Adobe Photoshop’un gölgesinde kalan bir program olsa da afiş ve poster hazırlama noktasında beklentilerinizi karşılayacaktır.

Ücretsiz olduğu için sürekli hata veren bir program olduğu düşünülmemelidir. Hazır şablonları bu programa atabilir ve detaylı düzenlemeler yapabilirsiniz. Görsellerin arka planlarını tamamen silebilir, boyutlandırma yapabilir, vektör ve icon gibi unsurları ekleyebilirsiniz.

 

Visme

En iyi online sunum programı olarak nitelendirilen Visme, çevrimiçi olarak tasarım yapabileceğiniz önemli bir araçtır. Kullanımı son derece kolaydır. Sürükle-bırak mantığı ile çalışır. Sürükleyerek bıraktığınız görselleri istediğiniz gibi düzenleyebilir, arka plan rengini değiştirebilir ve farklı yazı fontları kullanabilirsiniz.

Çok sayıdaki şablon sayesinde hızlı bir şekilde poster ve afiş hazırlamak mümkündür. Bu poster ve afişlerde yer alan görselleri, Visme içerisindeki stok fotoğraflarla değiştirebilirsiniz. Visme, tasarım konusunda ise tam bir özgürlük sağlayacaktır.

 

Fotor

Fotor, bir fotoğraf düzenleyicisi olarak nitelenebilir. Sadece birkaç tıklamayla fotoğrafları istediğiniz gibi düzenlemenize imkân verir. Kendi içerisinde çok sayıda çevrimiçi fotoğraf düzenleme aracını içerir. Söz konusu araçları kullanarak, poster ve afişlerinizi istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.

Çevrimiçi araçları kullanarak Fotor üzerinde görüntüleri kırpabilir, boyutlandırabilirsiniz. Ayrıca fotoğraflara metin eklemesi yapabilir, fotoğraf kolajları oluşturabilir ve grafik tasarımlar yapabilirsiniz.

 

Adobe Photoshop

Grafik tasarım dünyasının bir numaralı programı denildiğinde, hemen herkesin aklına ilk olarak Adobe Photoshop gelir. Bu programı kullanarak yapılabileceklerin sınırı yok. Yapabilecekleriniz, tamamen hayal gücünüzle sınırlı.

Bu programın en önemli özelliği, binlerce eğitim videosunun olmasıdır. Youtube üzerinde yer alan söz konusu videolar sayesinde program üzerinde istediğiniz işlemleri yapmayı kısa sürede öğrenebilirsiniz. Bu şekilde oldukça özgün ve güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Bu da İlginizi Çekebilir: İstanbul’da Ucuz Fotokopi Çekimi – Üstelik Evinizden Çıkmadan!

 

FotoJet

FotoJet, fikirlerinizi sanat eserlerine dönüştürmeniz için gerekli olan araçları sizlere sunmaktadır. Grafik tasarım yapmak, fotoğrafları düzenlemek veya fotoğraflardan kolaj yapmak için gerekli araçlara sahiptir.

İçerisinde çok sayıda şablon vardır. Buradaki poster ve afiş şablonlarını kullanarak, çok kısa bir süre içerisinde zengin posterler hazırlayabilirsiniz. Kullanımı son derece kolaydır ve içerisinde çok sayıda güçlü araçlar bulunmaz. Kullanımı ücretsizdir ve kullanmaya başlamak için üye olmanız gerekmez.

 

Poster Genius

Çok kısa bir sürede afiş hazırlamak istiyorsanız, Poster Genius tarafından sunulan imkanlardan yararlanabilirsiniz. Akıllı rehbere sahip olan bu program, kullanıcılarına sunmuş olduğu ipuçları ile onları yönlendirmekte ve istedikleri sonucu almalarını sağlamaktadır.

Ücretsiz sürümündeki seçenekler her ne kadar biraz sınırlı olsa da genel itibariyle beklenti ve ihtiyaçları karşılar.

 

BeFunky

Grafik tasarım ve fotoğraf düzenleme konusunda ihtiyacınız olanların tamamı BeFunky tarafından sunulmaktadır. Online bir araç olması, yükleme yapılmadan kullanılmasına imkân verir. Fotoğrafları kırpma ve boyutlandırma, toplu olarak fotoğraf düzenleme, arka plan kaldırma, tek tıkla kolaj yapma gibi imkanlara sahip bir araçtır.

Bu araç içerisinde çok sayıda özelleştirilebilir tasarım şablonları vardır. Bunları kullanarak hemen afiş hazırlayabilir ve kullandığınız şablonu özelleştirerek, afişin istediğiniz gibi olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca programın içerisinde 1 milyondan daha fazla stok görüntü vardır. Söz konusu görüntüler ile afiş ve posterlerinizi zenginleştirebilirsiniz.

Bu da İlginizi Çekebilir: Renkli Çıktı Nasıl Alınır? (İşte Yapmanız Gerekenler)

 

Poster Oven

Poster Oven, web tabanlı bir poster sihirbazıdır. İnternet ortamında poster ve afiş hazırlamanın belki de en kolay yönteminden biridir. Çok sayıda önceden hazırlanmış şablona sahiptir. Bu tür şablonların özelleştirilmesine imkân verir. Ayrıca poster üzerindeki yazı fontlarının, görsellerin düzenlenmesini sağlar. Bu aracı kullanarak sosyal medya adreslerinizi postere yerleştirebilirsiniz.

Poster Oven, genel itibariyle poster ve afiş hazırlama noktasındaki ihtiyaçlarına etkili çözümler üretir. Sıfırdan poster oluşturulabileceği gibi hazır seçenekler üzerinden de gidilebilir.

 

Block Posters

Block Posters, buradaki en farklı seçeneklerden biridir. Bu araç, kendi resimlerinizi kullanarak poster oluşturmanıza imkân vermektedir. Bunun için üç aşamalı bir sistem bulunur.

Öncelikle poster yapımında kullanmak istediğiniz fotoğrafı yüklemeli, sonrasında ise araçları kullanarak düzenlemelisiniz. Son olarak ise düzenlemiş olduğunuz resimleri indirmelisiniz.

 

Poster My Wall

Poster My Wall, çevrimiçi kullanabileceğiniz bir diğer araçtır. Afiş ve poster başta olmak üzere bu platform üzerinden takvim, kartpostal türünden görselleri hazırlayabilirsiniz. Program içerisinde kullanmanız için çok sayıda arka plan görseli vardır. Bunların haricinde siz de kendi görsellerinizi ekleyerek kullanabilirsiniz.

Web sitesi üzerinde çok sayıda hazır fotoğraf vardır. Bunlar arasından afişinize uygun olanı seçebilir ve kullanabilirsiniz. Ayrıca filigran da kullanabilirsiniz. Ancak bazı filigranlar için ödeme yapmanız talep edilecektir.

 

Posterini

Profesyonel olarak afiş ve poster hazırlamak için kullanabileceğiniz bir başka program.

Hemen her türden etkinlik için buradan afiş veya poster hazırlayabilirsiniz. İstediğiniz gibi özelleştirme yapabilir ve hazırladığınız afişlerin hayalinizdeki gibi olmasını sağlayabilirsiniz.

Bu da İlginizi Çekebilir: En Yakın Fotokopici İçin Haritadan Konum Aramanıza Gerek Yok!

 

Afişinizi Kaliteli Bir Baskı Merkezinde Çıkarın

Bu programları kullanarak özgün bir şekilde hazırladığınız afişinizi istediğiniz etkiyi yaratması için kaliteli bir yerden çıkarmanız gerekir. Bu noktada aslında çıktı kalitesi oldukça önemli bir yer almakta.

Buradanbastir, hazırlamış olduğunuz afişlerinizi çıkarabileceğiniz en kaliteli seçeneklerden biri. Yeni nesil baskı araçları ile farklı pek çok boyutta ve renkte afişleri, en yüksek kalitede bastırabilirsiniz. Bunu uygun fiyat garantisiyle yaptığı için ekonomik olarak sizi zorlamaz. Buradanbastir.com üzerinden afiş çıktısı almak için anasayfada yer alan sipariş bölümünü kullanabilirsiniz.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler