Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

ALES Matematik Çıkmış Sorular PDF İndir (Tüm Yıllar)

ALES Matematik Çıkmış Sorular PDF

ALES Matematik Çıkmış Sorular PDF İndir (Tüm Yıllar)

ALES, yani Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı; lisansüstü eğitime giriş, üniversitelerde okutman, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve öğretim üyesi olmak için girilmesi gereken bir sınavdır. Yılda 3 defa yapılan bu sınavdan alınan puan, 5 yıl boyunca geçerlidir ve akademik kadro başvurularında kullanılabilir.

Bu sınavda Sözel 1, Sözel 2, Sayısal 1 ve Sayısal 2 olmak üzere dört farklı puan türü vardır. Dolayısıyla sınava giren adayların istedikleri lisansüstü bölümün kabul ettiği puan türüne uygun olan soru türlerine daha fazla ağırlık vermesi gerekir. Sınava hazırlanırken ALES matematik çıkmış sorular da mutlaka çözülmelidir.

ALES matematik çıkmış sorular ve tüm cevapları PDF şeklinde sizler için derledik. Tüm yıllar ve indirme linkleri yazımızda.

 

ALES Matematik Konularının Önemi

ALES; 50’si sayısal ve 50’si de sözel olmak üzere toplam 100 sorudan oluşan bir sınavdır. Sayısal bölümünde 14 veya 15 tane mantık sorusu yer alır. Genel olarak bakıldığında sayısal bölümün yaklaşık %30’lük bölümün sayısal mantıkla ilgili olduğu ifade edilebilir.

Yüksek lisans için sayısal puan türü ile başvuru yapacak olan adaylar açısından matematik soruları büyük bir öneme sahiptir. Adaylar, ne kadar fazla matematik sorusu yaparsa rakiplerinin o kadar önüne geçme imkânı yakalar. ALES matematik sorularının daha kolay ve rahat bir şekilde çözülmesi için geçmiş yıllarda yapılan sınavlardaki çıkmış sorular mutlaka çözülmelidir. Makalemizin devamında bu sorulara ulaşabileceğiniz linkler yer almaktadır.

İlginizi Çekebilir: En İyi 12 PDF Sayfa Düzenleme Programı (Ücretsiz & Online)

 

ALES Matematik Çıkmış Sorular ve Cevap Anahtarları

ALES matematik, sayısal mantık temelinde olan soruları kapsar. Klasik matematik sorularına göre buradakilerin daha farklı yapıları vardır ve bundan dolayı adaylar genellikle ALES sorularına aşina değildir. Bu durum ise sınav sonuçlarını olumsuz etkiler. İşte söz konusu olumsuzluğun aşılması için çıkmış soruların mutlaka sınavdan önce çözülmesi gerekir.

ALES matematik çıkmış sorular, sınava aşinalık kazanmanız adına önemlidir. Soru tiplerini görür, soruluş biçimlerini fark eder ve kendinizi buna uygun olarak hazırlama imkânı yakalarsınız. Ayrıca çıkmış sorular sayesinde eksiklerinizi görür ve bir anlamda konu tekrarı yapma şansı da yakalarsınız. Kısacası bu sorular, sınava hazırlık sürecinizi olumlu olarak etkileyecektir.

Geçmiş yıllarda yapılan ALES sorularının tamamı açıklanmaktaydı. Ancak 2019 yılından itibaren ÖSYM bu konuda farklı bir yol izlemeye başladı ve sınav sorularının sadece %10’luk bölümünü yayınlama kararı aldı. Dolayısıyla 2019, 2020 ve 2021 yıllarında açıklanan sorular, ÖSYM’nin politikası nedeniyle sadece %10’luk bir bölümü yansıtılmıştır.

ALES Matematik Çıkmış Sorular PDF 

2021 Ales Matematik Çıkmış Sorular 
2020 Ales Matematik Çıkmış Sorular 
2019 Ales Matematik Çıkmış Sorular (İlkbahar) 
2019 Ales Matematik Çıkmış Sorular (Sonbahar) 

Kaynak: ogrencigundemi.com 

2006 – 2021 arası tüm ALES çıkmış sorularını incelemek ve PDF formatında bilgisayarınıza indirmek için buraya tıklayın

 

ALES Matematik Soru Dağılımı

Bir sınavda istenilen başarının elde edilebilmesi için doğru bir çalışma planının uygulanması gerekir. Bunun için ise öncelikle sınavda çıkacak olan konuların ve bu konulardan kaç soru çıktığının bilinmesi başarılı olmak adına adeta bir zorunluluktur. Bu basit husus, ALES için de geçerlidir.

Sorumlu olduğunuz konuları dikkate alarak doğru ve uygun bir çalışma planı oluşturabilirsiniz. Ayrıca bazı konulardan çıkacak olan soru sayısına bağlı olarak bazılarına daha fazla ağırlık vermeniz de gerekebilir. Aşağıda yer alan tabloyu inceleyerek ALES matematik konularını ve hangi konudan kaç soru geldiğini inceleyebilirsiniz.

ALES MATEMATİK SORU DAĞILIMI 

Doğal Sayı - Tam Sayı  

1-2  

Faktöriyel  

Bölme 

1-2  

Bölünebilme Kuralları  

Rasyonel Sayılar  

2-3 

Eşitsizlik  

Mutlak Değer  

2-3   

Üslü Sayılar  

2-3  

Köklü Sayılar  

1  

Çarpanlara Ayırma 

Oran - Orantı  

2-4  

Problemler  

12 

Kümeler 

1-2 

İşlem - Modüler Aritmetik  

Permütasyon - Kombinasyon - Olasılık  

2-3  

Tablo - Grafik Yorumlama  

Sayısal Mantık  

14-15 

Geometri  

10-12 

İlginizi Çekebilir: En Yakın Fotokopici İçin Haritadan Konum Aramanıza Gerek Yok!

 

Dökümanları Çıktı Alarak Çalışın ve Başarıya Daha Hızlı Ulaşın

Günümüzde online kaynaklar oldukça yaygındır. Telefon, tablet ve bilgisayar gibi teknolojik aletler kullanılarak online kaynaklar kullanılır. Ancak ALES matematik için online seçeneklerin çok fazla tercih edilmemesi gerekir. Çünkü matematik, zor olan bir derstir ve böylesine bir derse çalışırken mutlaka kaleme ve kağıda dokunmanız, karamalar yapmanız, işlemleri sonrasında kontrol etmeniz gerekir. Bunun için mevcut dokümanlarınızın çıktısını alarak çalışmanız, çok daha mantıklı olacak ve sizin başarıya daha etkili bir şekilde ulaşmanızı sağlayacaktır.

Çıktılarınızı kaliteli ve ekonomik olarak almak için buradanbastir.com adresinden hemen siparişinizi oluşturabilirsiniz. Online baskı merkezimiz, son teknoloji ürünü baskı makineleri ile çıktı ihtiyaçlarınızı kaliteli ve uygun fiyata karşılamaktadır. Oluşturduğunuz siparişleriniz en kısa sürede hazırlanır ve çok kısa bir süre içerisinde kapınıza kadar teslim edilir.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler