Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

ATA AÖF Çıkmış Sorular ve Cevapları (PDF)

ATA AÖF Çıkmış Sorular ve Tüm Detaylar

ATA AÖF Çıkmış Sorular ve Cevapları (PDF)

ATA AÖF, yani Erzurum Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, dışarından üniversite eğitimi almanıza olanak sağlıyor. Uzaktan eğitim veya ders notları üzerinden aldığınız derslerin sınavlarını geçerek mezun olabiliyorsunuz. Buradaki temel nokta, yapılacak sınavların başarı ile geçilmesidir. Bu ise ancak doğru çalışma yöntemi ile mümkün olur. Diğer sınavlarda olduğu gibi burada da en önemli yardımcınız, daha önceki yıllarda çıkmış sorular ve ders notlarıdır.

ATA AÖF çıkmış sorular ile sınavlara hazırlanabilir, istediğiniz sonuçları elde edebilirsiniz. Başarı sürecinizi en iyi şekilde yönetmek için uygulanacak tavsiyeler.

 

ATA AÖF Çıkmış Soruların Tekrar Çıkma İhtimali Var Mı?

Türkiye’de yapılan sınavlarda, daha önce çıkan soruların birebir aynısının çıkması gibi bir durum söz konusu değildir. Çok nadiren bazı soruların tekrar çıkması gibi durumlar yaşanabilir ancak birebir aynısı çıkacak şeklindeki bir mantıkla sınava hazırlanmak, sizi hayal kırıklığına uğratabilir.

Her ne kadar birebir aynısı çıkmasa da, geçmiş yıllarda çıkan soruların benzerleri çıkabilir. Çıkmış soruları incelemeniz, soru tarzını görmeniz adına oldukça önemlidir. Dolayısıyla bu noktada gerekli hazırlıkları yapmalı ve sınavdan önce bunların tamamına hâkim olmalısınız.

 

ATA AÖF Sınav Sorularına İtiraz Edilme Hakkı Var Mı?

ATA AÖF sorularının erişime açılması ile birlikte incelemeler yapılmaya başlanacaktır. Bu aşamadan sonra hatalı olarak görülen sorular için itirazlar yapılabilir. İtiraz, belirlenen usuller ve esaslara uygun olarak yapılmaktadır.

Geçmişte öğrencilerin itiraz konusunu suistimal etmesi üzerine farklı sorunlar yaşanmıştı. Değerlendirme süreci uzamış ve yapılan gereksiz itirazlar sonuçların açıklanmasını geciktirmişti. Bundan dolayı öğrencilerin itiraz hakları sınırlandırılmış ve sadece 10 adet itirazda bulunma hakkı verilmiştir.

Yapılan itirazlar incelenerek hızlı bir şekilde sistem üzerinden geri bildirim gönderilmektedir. Böylece öğrencilerin bu noktada akıllarında şüphe kalmamaktadır.

Bir diğer itiraz hakkı ise puanların açıklanmasından sonraki süreçle ilgilidir. Puanlar açıklandığında yanlışlık olduğunu düşünenler yine itirazda bulunabilecektir.

Sınav sonuçlarına itiraz, sonuçların açıklanmasının ardından başlayan 5 günlük sürede yapılmalıdır. İtiraz için dekanlığa dilekçe ile başvurulması gerekiyor. Bu işlemden sonra itirazlar değerlendirilecek ve hatalar var ise düzeltilecektir. Ancak cevap kâğıtlarının öğrencilere verilmesi türünden uygulamalar yapılmayacağı bilinmelidir.

İlginizi Çekebilir: 1000 Sayfa Fotokopi Ne Kadar? (Çıktı Maliyetini Düşürme Yolları)

 

ATA AÖF Ders Geçme Notu

ATA AÖF öğrencilerinin, kayıtlı oldukları bütün dersleri aldıktan sonra dersleri başarı ile geçmeleri gerekiyor. Ağırlıklı genel not ortalaması (AGNO) en az 2,00 olan ve FF notu bulunmayan öğrenciler, başarılı olarak kabul edilir ve kayıtlı oldukları programa ait diplomayı almaya hak kazanıyor.

Dönem sonunda ağırlıklı not ortalama 3,00 ila 3,49 arasında olanlar onur öğrencisi olarak kabul edilir. Ortalaması 3,50 ila 4,00 arasında olanlar ise yüksek onur öğrencisi olarak sayılır.

Buna karşın not ortalamasını sağlamasına karşın FF notu bulunan veya disiplin cezası alan öğrenciler, onur öğrencisi veya yüksek onur öğrencisi olarak kabul edilmemektedir.

Her bir ders için alınan puanların hangi harflerle ifade edileceği belirlenir. Örneğin; vize, final ve bütünleme üzerinden yapılan bir hesaplama sonucunda 30-35 alanlara CC, 36-45 arası alanlara CB, 46-65 arası alanlara BB, 66-75 arası alanlara BA, 76 ve üzeri alanlara ise AA notu tanımlanabilir. Bu uygulamada 30’dan düşük alanlara FF verilir ve başarısız sayılır. FF alanlar, mezun olabilmek için o dersi yeniden almak zorundadır.

Ancak burada verilen bilgiler örnektir. Bazen CC alınabilmesi için çok daha yüksek notlar gerekebilir. Böyle bir durumda 35 alan bir öğrenci CC değil, belki de FF alacak ve bunun sonucunda dersten kalacaktır. Dolayısıyla bu noktada öğrencilerin olabildiğince yüksek notu hedeflemesi, son derece önemlidir.

AGNO, yani ağırlıklı genel not ortalaması, öğrencilerin ATA AÖF programına başladıkları ilk andan itibaren aldıkları bütün dersler dikkate alınarak hesaplanır. Bu noktada ilgili dersten alınan not ve dersin kredisi dikkate alınır.

Ders notu ile kredi sayısı çarpılır ve bu işlem bütün dersler için tek tek yapılır. Sonrasında ile bulunan rakamlar toplanır. Son olarak da toplam kredi sayısına bölünerek AGNO bulunmuş olunur. Hesaplamada kullanılacak notlar şu şekildedir:

AA

4,00

BA

3,50

BB

3,00

CB

2,50

CC

2,00

FF

0,00

* Harf olarak ifade edilen notlara karşılık gelen puanlar bu şekildedir. [*]

 

Sınav Puanı Hesaplama

ATA AÖF ile ilgili merak edilen hususlardan birisi de puanların nasıl hesaplandığıdır. Bu noktada blok uygulama, derslerin nasıl işlendiği ve ara sınavların nasıl yapıldığı konuları etkilidir. Buna bağlı olarak da hesaplama için kullanılan yöntemler farklılık gösterebilir.

·        Blok uygulama haricindeki dersler için ara sınavların %30’u, final/bütünlemenin %70’i dikkate alınarak hesaplama yapılır (Ara sınav yüz yüze yapıldığında uygulanır).

·        Ara sınavların online olarak yapılması durumunda vizelerin %20’si, finalin ise %80’i dikkate alınarak puan hesaplaması yapılır.

·        Blok uygulama derslerindeki uygulamalardan alınan puanlar vize, teorik sınavdan alınan puanlar ise final puanı olarak kabul edilir. Vizenin %60’ı, finalin ise %40’ı alınarak hesaplama yapılır.

İlginizi Çekebilir: En Ucuz Çıktı Nereden Alınır? (İşte Bakmanız Gereken Yerler)

 

ATA AÖF Çıkmış Sorular

ATA AÖF çıkmış sorular, oldukça önemlidir. Geçmiş yıllardaki sınavları inceleyerek bu konuda deneyim kazanabilirsiniz. Böylece sınavda nelerle karşılaşabileceğinizi önceden anlar ve sınav tarzı hakkında bilgi sahibi olursunuz. Bütün bunlar ise sizin kendinizi hazırlama sürecine rehberlik edecektir.

Çıkmış soruları, sınava yakın zamanlarda çözerek genel durumunuzu görebilir ve eksik olan konuların neler olduğunu anlayabilirsiniz. Kısacası bu süreçte sizin açınızdan çok önemli bir rehber olarak kabul edilebilir. Uzmanların da sürekli bu konuya dikkat çektikleri unutulmamalı ve gerekli önem verilmelidir. ATA AÖF çıkmış sorularla ilgili bazı PDF linklerini aşağıda bulabilirsiniz.

 

ATA AÖF Çıkmış Soruların Tümünü Nerede Bulabilirim?

Atatürk Üniversitesi (ATA) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınavları yapıldıktan bir süre sonra soru ve cevaplar erişime açılıyor. Bu aşamadan sonra https://obs.atauni.edu.tr/ veya http://lms3.ataaof.edu.tr/ adresleri üzerinden soru ve cevaplara aşağıdaki menüler yardımıyla ulaşabilirsiniz.

Giriş > Sınav Soruları > Ders Başlığı Üzerinden Soru Kitapçıkları

 

ATA AÖF Derslerine Nasıl Çalışılır?

ATA AÖF tarafından öğrencilerine fiziki kitap sunulmamaktadır. Bunun yerin üniversitenin LMS sistemi üzerinden ders notları, videolar ve PDF gibi notlar sağlar. Dolayısıyla buradaki derslere klasik yöntemlerden daha farklı şekilde hazırlanılması gerekiyor.

Özellikle yüz yüze eğitim alınmadığı için ders notlarına odaklanılmalı ve sürekli tekrarlar yapılmalıdır. Soru çözümü ile bilgiler taze tutulmalı ve sınava kadar süreç bu şekilde götürülmelidir.

 

Online Baskı Merkezleri Sınavlara Hazırlıkta En Büyük Yardımcınız

Online ortamda çalışacağınız derslerde önemli notlar alabilir, bu notlarınızın çıktısını alarak arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Böylece hem birçok özet ile daha kısa sürede daha fazla bilgi öğrenebilir hem de “1 kez yazmak 3 kez okumaktır” sözünden hareketle bilgilerin hafızanızda çok daha kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.

Çıktılardaki önemli yerlerin altını çizebilir veya üzerine notlar alabilirsiniz. Ayrıca PDF dosyalarına bilgisayar veya tabletten bakma seçeneğini tercih ettiğinizde bu durum sürekli olacağından gözleriniz ciddi anlamda yorulur ve uzun süre çalışamazsınız.

Çıktı almak, sınavlara hazırlama sürecinde size ciddi anlamda kolaylık sağlayacaktır. Hatta başarıya giden yoldaki en önemli unsurlardan birisinin çıktılar olduğu ifade edilebilir. Dolayısıyla BuradanBastır gibi online baskı merkezleri üzerinden ders notlarının çıktılarını alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Online Baskı Merkezi VS. Fotokopi Merkezi

 

Neden BuradanBastir.com?

Buradanbastir.com, online baskı merkezi olarak professyonel biçimde faaliyet gösteriyor. Sitemiz üzerinden çıktı alarak maddi anlamda tasarruf edebilirsiniz. Kaliteden ödün vermeden sizlere en uygun fiyat avantajını sunuyoruz.

Bunun yanında kâğıt kalitesi, boyutu ve baskı kalitesi gibi alanlarda dahi seçim yapabiliyorsunuz. Şeffaf fiyat politikası, ödeyeceğiniz rakamları direkt olarak görmenize imkân veriyor. Ayrıca ders notlarının ya da çıkmış soruların tel spiralle kitap haline getirilme seçenekleri de mevcut. Bu avantajlardan yararlanmak için siz de buradanbastir.com sitesini tercih edin.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler