Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

MEB Çalışma Yaprakları PDF İndir (2. 3. ve 4. Sınıflar)

Çalışma Yaprakları PDF

MEB Çalışma Yaprakları PDF İndir (2. 3. ve 4. Sınıflar)

İlkokulda verilen eğitimin kalıcı olması, öğrencilerin ders dışında yaptıkları çalışmalar ile yakından ilgilidir. Bu yaş grubunun pratik yapması ve okulda öğretilenleri tekrar etmesi gerekir. Çalışma yaprakları, bu noktadaki en önemli seçenektir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan çalışma yaprakları, hem müfredata hem de çocukların gelişim düzeylerine uygundur. İlgili kaynaklar, konu veya ünite sonlarında kullanıldığında, öğrenci başarısını direkt olarak arttıracaktır.

2. 3. ve 4. sınıf çalışma yapraklarını, sınıf ve ders düzeyinde, aşağıdaki tablolardan PDF formatında indirebilirsiniz.

 

2. Sınıf Çalışma Yaprakları 

Okuma ve yazmayı yeni öğrenen, okuduklarını anlamlandırma sürecinde olan 2. sınıf öğrencilerinin okul sonrasında desteklenmesi gerekir. Matematik, hayat bilgisi ve Türkçe dersleri için hazırlanmış olan çalışma dokümanları, bu yaş grubundaki öğrencilerin ders başarısını arttıracağı gibi özgüven açısından da onları destekler. İlgili dokümanları aşağıdaki tablodaki bağlantıları kullanarak indirebilirsiniz.

MATEMATİK

TÜRKÇE

HAYAT BİLGİSİ

Matematik Kasım 2021Türkçe Kasım 2021Hayat Bilgisi Kasım 2021
Matematik Ocak 2022Türkçe Şubat 2022Hayat Bilgisi Mart 2022
Matematik Nisan 2022

-

Hayat Bilgisi Mayıs 2022

 

3. Sınıf Çalışma Yaprakları 

3. sınıf çalışma yaprakları, artık önemli konularla karşılaşmaya başlayan öğrencilerin en önemli destekleyicileridir. Söz konusu dokümanlar, bilgilerin pekiştirilmesi, kullanılması, yorumlanması ve sentezlenerek yeni bilgiye dönüştürülmesi süreçlerini destekler.

İlgili çalışma yapraklarına, aşağıda yer alan tablodan ulaşabilirsiniz. MEB tarafından paylaşılan bu dokümanlar, 2022 yılının başında ve ortasında yayınlanmıştır. Konu içeriğine bakarak, matematik, Türkçe, fen bilimleri ve hayat bilgisi derslerine ait uygun olan dokümanları kullanabilirsiniz.

MATEMATİK

TÜRKÇE

FEN BİLİMLERİ

HAYAT BİLGİSİ

Matematik Ocak 2022Türkçe Şubat 2022Fen Bilimleri Aralık 2021Hayat Bilgisi Mart 2022
Matematik Nisan 2022Türkçe Mayıs 2022Fen Bilimleri Nisan 2022Hayat Bilgisi Mayıs 2022

 

4. Sınıf Çalışma Yaprakları 

İlkokulun son senesi, artık çok daha ciddi konuların işlendiği bir dönemdir. Öğrencilerin bu dönemde çalışma yaprakları üzerinden konu tekrarı yapması ve konulara ilişkin soruları çözmesi gerekir. Böylece okuduğunu anlama, problemi fark etme ve problemi çözme süreçlerinde öğrenciler desteklenmiş olacaktır.

4.sınıf çalışma yaprakları; matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler ve Türkçe derslerine ait olup, MEB tarafından yayınlanan güncel dokümanlardır. Dokümanlara ilişkin bilgileri tablodan görebilir ve uygun dokümanları indirerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

MATEMATİK

TÜRKÇE

FEN BİLİMLERİ

SOSYAL BİLGİLER

Matematik Aralık 2021Türkçe Mart 2022Fen Bilimleri Şubat 2022Sosyal Bilgiler Ocak 2022
Matematik Nisan 2022Türkçe Mayıs 2022Fen Bilimleri Mayıs 2022Sosyal Bilgiler Nisan 2022

 

 

SONUÇ

Çalışma yaprakları, rekabetin üst seviyede olduğu eğitim alanında büyük bir öneme sahiptir. İlgili kaynakların MEB tarafından yayınlanmış olması, müfredata ve öğrenci seviyesine uygunluğu önemlidir. Ayrıca ilerleyen yıllarda yapılacak olan bursluluk ve LGS gibi sınavlardaki soru tiplerine yakın soruların ve çalışmaların bulunması da önemli bir diğer detaydır.

İndirmiş olduğunuz dokümanların çıktılarını buradanbastir.com üzerinden alabilirsiniz. Böylece öğrenciler sorulara ve çalışmalara dikkatlerini tam olarak verebilir ve böylece konsantrasyonlarını kolay bir şekilde kaybetmezler. Uygun fiyatlı ve yüksek kalitede çıktı almak için ana sayfamızdan hemen siparişinizi oluşturabilir ve çıktılarınızı kapınızdan teslim alabilirsiniz.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler