Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

Fotoğraf Nasıl PDF Yapılır? (JPG to PDF Çevirme)

JPG to PDF Çevirme

Fotoğraf Nasıl PDF Yapılır? (JPG to PDF Çevirme)

Cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla birlikte fotoğraf çekimi çok kolay hale gelmiştir. Bazen bir belgenin aynısını hazırlamak yerine hızlıca fotoğrafını çekeriz. Ancak söz konusu belgenin fotoğraf olarak değil, PDF formatında kullanılması gerekebilir. Peki, bir fotoğraf nasıl PDF yapılır? iPhone ve Android cihazlarda jpg to pdf çevirmek için uygulanması gereken adımlar nelerdir?

 

iPhone’da Bir Fotoğraf Nasıl PDF Yapılır?

Daha önceki yazılarımızda telefonda pdf nasıl yapılır şeklinde bir yazı kaleme almıştık. Bugün ise biraz daha farklı bir versiyonu olan fotoğraftan pdf’ye dönüştürme nasıl olur bunu inceleyeceğiz.

iOS cihazların tamamında fotoğraf formatı olarak JPG kullanılır. Geniş bir uyumluluk özelliğine sahip olan JPG sayesinde kolay bir şekilde fotoğraf alışverişi yapabilirsiniz. Ancak bazen telefonunuzda bulunan fotoğrafların formatını değiştirmeniz ve PDF yapmanız gerekebilir. Apple, kullanıcılarının bu ihtiyaçlarını dikkate alarak yeni iOS sürümlerine gizli bir dönüştürücü ekledi.*

iOS’un güncel sürümlerinde fotoğrafların formatını hızlı ve kolay bir şekilde değiştirmeye yarayan özel bir dönüştürücüsü vardır. Dolayısıyla eğer iOS bir cihaza sahipseniz, bu işlem için herhangi üçüncü parti uygulama kullanmanız gerekmez. Bu işlem için izlemeniz gereken adımlar genel olarak şu şekildedir:

  • IOS cihazınızdaki Fotoğraflar uygulamasına giriş yapın.Dönüştürmek istediğiniz fotoğrafı seçin. (Eğer birden fazla fotoğrafı aynı anda dönüştürmek istiyorsanız, sağ üst köşede yer alan Seç kısmına dokunun ve birden fazla seçim yapın.)
  • Sol alt köşede yer alan paylaşım butonuna basın.
  • Çıkan seçeneklerden Yazdır (sembolü) butonuna basarak ekranı aşağıya kaydırın.
  • Bu aşamada dönüşümü yapabilmek için ön izlemede iki parmağınızla yayma hareketi yapmanız gerekir. Bunun yerine 3D Touch hareketini de kullanabilirsiniz.
  • Yaptığınız bu işlemin ardından fotoğrafı PDF formatında mesaj, mail ve farklı bir uygulama üzerinden paylaşabilirsiniz.

Eğer dosyayı paylaşmak istemiyor ve bunun yerine telefonunuza kaydetmek istiyorsanız, paylaşma butonuna bastıktan sonra ekranın altında bulunan “Dosyalar’a Kaydet” seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu seçenekte, dosyanın nereye kaydedileceğini belirlemeniz gerekir.

İlginizi Çekebilir: En İyi 7 Ücretsiz PDF Sayfa Ayırma Programı (Kapsamlı Liste)

 

Android Telefonlardaki Fotoğraflar Nasıl PDF Yapılır?

Android sistem, kullanıcılarına önemli kolaylıklar sağlamaktadır. Sağlanan kolaylıklardan biri de dosya formatlarını değiştirmek ve dönüştürmektir. JPG veya PNG formatında olan fotoğrafları, kolay bir şekilde PDF formatına dönüştürmek mümkündür. Bu işlem, Android sisteme sahip olan telefonlarda ve tabletlerde kolay bir şekilde yapılabilir.

Uygulanacak Adımlar

Android cihazınızdan herhangi bir fotoğrafı PDF formatına dönüştürmek istediğinizde aşağıda yer alan adımları izlemeniz yeterli olacaktır:*

  • Cihazınızdaki Galeri uygulamasını açın.
  • Dönüştürmek istediğiniz fotoğrafı bulun.
  • Fotoğrafı seçin ve üç dikey nokta sembolüne basın.
  • PDF olarak içe aktar seçeneğine dokunun.
  • Kaydet butonuna basın.
  • Dönüşüm tamamlanması için bekleyin.

Yapmış olduğunuz bu işlemler sayesinde seçmiş olduğunuz fotoğrafın formatı değiştirilerek PDF yapılacaktır.

 

Daha Basit ve Hızlı Seçenekler Var Mı?

Android ve IOS sistemler üzerinden fotoğrafların formatını değiştirebileceğiniz gibi, bunların haricinde farklı yöntemler de kullanabilirsiniz. Bu noktada ücretsiz ve online olan web siteleri, en basit ve hızlı seçeneklerdir. Herhangi bir program indirmeden, çok kısa bir süre içerisinde bu sitelerden istediğiniz dönüşümü yapabilirsiniz.

Online web sitelerinin içerisinde yer alan araçlar, ihtiyaçlarınıza yönelik sonuçları almanıza imkân verir. Kullanımı son derece kolaydır. Dönüştürmek istediğiniz fotoğrafı siteye yüklemeniz ve menüleri kullanarak dönüşümü yapmanız, son olarak da yeni PDF formatındaki dosyayı indirmeniz şeklinde bir çalışma prensibi vardır.

İlginizi Çekebilir: En İyi 9 Online PDF Dönüştürücü Site (ÜCRETSİZ)

 

Fotoğrafı PDF’ye Dönüştürmek İçin En İyi Siteler

Fotoğraf nasıl PDF yapılır sorusunun cevabı için kullanılabilecek farklı online siteler vardır. Bunların en iyilerini sizler için derledik.

·  Adobe

JPG, BMP ve PNG gibi farklı görsel formatlarını bu site üzerinden PDF formatına çevirebilirsiniz. Bunun için siteye girdikten sonra çevirmek istediğiniz fotoğrafı yüklemeniz ve sonrasında ise dönüştürülen dosyayı indirmeniz yeterli olacaktır. Adobe, bu alandaki en iyi ve en etkili araçlardan biridir.

(Siteyi incelemek için: https://www.adobe.com/tr/acrobat/online/jpg-to-pdf.html)

·  PDF Candy

Bir veya birden fazla fotoğrafı aynı anda dönüştürmenize imkan veren bir sitedir. Ayrıca farklı resimleri kullanarak tek bir PDF dosyası da oluşturabilirsiniz. Bunun için Dosya Ekle butonuna basarak dosyaları eklemeniz veya dosyaları ilgili alana bırakmanız gerekir. Dönüşüm sonrasında ise yeni dosyayı indirerek kullanabilirsiniz.

(Siteyi incelemek için: https://pdfcandy.com/tr/jpg-to-pdf.html)

·  Small PDF

JPG formatında olan dosyaları dönüştürmek için Dosyaları Seç butonuna basmanız ve buradan seçim yapmanız gerekir. Sonrasında ise Hemen PDF Oluştur butonuna basın. Gerekli dönüşüm kısa sürede tamamlanacak ve böylece istediğiniz dosyaları PDF formatında indirebileceksiniz. Ayrıca siteye yüklemiş olduğunuz ve oluşturulan dosyalar, 1 saat içerisinde otomatik olarak silinecektir. Bu durum ise gizlilik ve güvenlik noktasında herhangi bir sorun yaşamamanız anlamına gelir.

(Siteyi incelemek için: https://smallpdf.com/tr/jpg-to-pdf)

·  iLove PDF

JPG görüntüleri bu aracı kullanarak PDF formatına çevirebilirsiniz. Bunu yaparken kenar boşluklarını ve fotoğrafın yönünü de ayarlayabilirsiniz. İşlem sırasında ciddi bir özgürlük verilir. Ayrıca Google Drive veya Dropbox gibi bulut tabanlı depolama alanlarından da buraya görsel ekleyerek dönüştürebilirsiniz.

(Siteyi incelemek için: https://www.ilovepdf.com/tr/jpg-pdf-cevirme)

PDF’ye dönüştürme ihtiyaçlarınız bazen PC’de bazen de telefondaki görseller için olabilir. Telefondaki ihtiyaçlarınız için Android ve iOS sistemlerindeki araçları kullanmak daha mantıklıdır. Ancak PC’deki ihtiyaçlarınız için burada yer alan siteleri kullanarak çok daha hızlı sonuç alabilirsiniz. Ayrıca bu siteleri telefonunuzdaki herhangi bir internet tarayıcısını açarak da kullanabilirsiniz. Yani bu siteler sadece PC için değil, aynı zamanda cep telefonları için de önemli birer seçenektir.

İlginizi Çekebilir: PDF Dosya Boyutu Nasıl Küçültülür? (Aynı Kalitede Daha Düşük Boyut)

 

PDF Çıktılarınız İçin “Buradan Bastır”

PDF formatına çevirdiğiniz dosyaların bazen çıktısını almanız gerekebilir. Böyle zamanlarda online baskı merkezi olarak hizmet veren buradanbastir.com hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Çıktılarınızı, istediğiniz kalitede ve istediğiniz kağıt boyutunda alabilirsiniz. Modern baskı makineleri ve kaliteli mürekkeplerin kullanıldığı hizmetimiz üzerinden alınan çıktılar, en geç 48 saat içerisinde size teslim edilir. İstanbul içindeki siparişlerinizin teslim süresi ise express kargo seçeneği ile sadece 2 saattir. PDF çıktı ihtiyaçlarınız için siparişlerinizi ana sayfamızdan hemen oluşturabilirsiniz.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler