Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

IELTS Deneme Sınav Soruları | PDF Örnekleri

IELTS Deneme Sınav Soruları PDF

IELTS Deneme Sınav Soruları | PDF Örnekleri

IELTS, etkileri bakımından öğrencilerin yaşamlarındaki en önemli sınavlardan biridir. Söz konusu sınavdan istenen puanı alabilmek için doğru bir çalışma planı hazırlanmalı ve doğru kaynaklar tercih edilmelidir. Özellikle tercih edilecek soru kaynaklarının sınava uygun formatta olması çok önemlidir. Bu noktadaki ihtiyaçlarınız için IELTS deneme sınav soruları ve örneklerini indirerek, hemen çözmeye başlayabilirsiniz. İlgili deneme sınavına ilişkin linkler, yazımızın devamındadır.

 

IELTS Nedir?

   veya açık hali ile International English Language System, İngilizce dil yeterliliklerini tespit etmek için kullanılan bir sınavdır. Uluslararası geçerliliği vardır ve genellikle İngilizcenin kullanıldığı ülkelere yapılan iş ve eğitim başvurularında kullanılır.

Bu sınavın sonucu, kişinin İngilizce seviyesini gösterir. Çalışmak, eğitim almak veya daha farklı bir nedenden dolayı uzun süre kalacak kişilerden IELTS puanı istenir. Puanı, istenen seviye ve üzerinde olanların başvuruları, dil bakımından geçerli kabul edilir. İstenen seviyenin altında puan alanların başvuruları ise direkt olarak reddedilir.

IELTS, Birleşik Krallık Cambridge Üniversitesi, Avustralya ve British Council ortak mülkiyetinde olup, dünya genelinde uygulanır. Ülkemizde ise bu sınav, British Council ve IDP Türkiye kurumlarının organizasyonu ile yapılmaktadır.

ABD, Birleşik Krallık, Yeni Zelanda, Kanada ve İrlanda gibi İngilizcenin konuşulduğu gelişmiş ülkelerde çalışmak için yapılan iş başvurularında ve eğitim görmek için yapılan okul başvurularında IELTS puanı istenir. Bahsedilen ülkelerde yer alan profesyonel kurumlar, eğitim ya da iş için başvuru yapanların dil konusunda yeterli olmasını istenir. Bu noktadaki sorgulama ise IELTS puanı ile yapılır.

IELTS, uluslararası geçerliliği üst seviyede olan sınavlardandır. Toplamda 140 ülkeden 10 binden daha fazla kurum, ilgili sınavdan alınan notu kabul etmektedir.

Yeni Zelanda, Kanada ve Avustralya gibi ülkeler, göçmenlik başvurularında dahi istemektedir. Ülkemizde ise Boğaziçi, Bilkent, Yeditepe ve Bilgi gibi üniversiteler, hazırlık sınıfını atlamak isteyenlerden IELTS puanı ister. Bu okulların haricinde THY gibi kurumların da başvurularda bu sınava ilişkin puan istediği bilinmektedir.

Sınav Becerisi Nasıl Ölçülür?

Sınav, 4 temel becerinin ölçülmesine yönelik olarak hazırlanır. Bu beceriler; dinleme, okuma, yazma ve konuşma şeklindedir. Görev tabanlı olan bu sınavda 4 bölüm için ayrı değerlendirme yapılır ve sonunda ise bu değerlendirmelerin ortalaması alınır. Her bölüm için değerlendirme 1 ile 9 arasında yapılır.

Sınav kendi içerisinde ikiye ayrılır. Bunlar; Academic ve General şeklindedir. Adından da anlaşılacağı üzere Academic olan, eğitim için İngilizce konuşan ülkelere gideceklerin girecekleri sınavdır. Diğeri ise genel olandır.

Sınav ülkemizdeki sınırlı sayıdaki kentte yapılır. Bunlar; Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa ve Antalya şeklindedir. Ayrıca online olarak da sınava girmek mümkündür. Sınav başvurusu yaparken, nasıl gireceğinizi belirleyebilirsiniz.

4 aşamalı sınavın dinleme bölümü 30 dakika, okuma bölümü 60 dakika, yazma bölümü 60 dakika ve konuşma bölümü ise 11-14 dakikadır. Sınav toplamda 2 saat 45 dakikadır.

 

IELTS Deneme Sınavı Örnek PDF Testler

IELTS deneme sınavı, kendi içerisinde 4 bölümden meydana gelir. Ancak iki farklı sınav olduğundan ve bazı bölümler ortakken, bazıları farklı olduğundan, bölüm sayısı toplamda 6’dır. Deneme sınavları da bu bölümlere ilişkin sorulardan meydana gelir. İlgili bölümlerin önemli ve bunlarla ilgili deneme sınavları aşağıda yer almaktadır.

 

Listening

Listening, toplamda 40 sorudan meydana gelirken, sınav süresi sadece 30 dakikadır. General ve Academic için tek bir Listening yapılır ve bunlar arasında fark yoktur. Yani her iki sınavdaki ortak bölümlerden biridir.

Bu sınavda adaylara toplam 4 parça dinletilir ve dinletilen her parça için ortalama 10 soru sorulur. Adaylar parçaları sadece bir defa dinleme hakkına sahiptir. Dinleme parçasından sonra sorulacak soruların olduğu kitapçık da adaylara verilir ve adayların sadece 1 dakika sorulara bakmalarına izin verilir.

Dinletilen parçalar monolog ve diyalog şeklindedir. Farklı aksanlara sahip kişilerin diyalogları da dinletilebilir. 30 dakikalık süre sonunda soruların yanıtlanması gerekir. Fiziki yapılan sınava girenlere, cevapları kağıda geçirmeleri için 10 dakika ek süre verilir.

Listening, bu sınavın en önemli bölümleri arasında yer alır. Dinlediğinizi anlamanız ve yorumlamanız gerekir. İngilizcesi yetersiz olan birinin bu bölümü geçebilmesi çok zordur. Zira dinletilen parçalar, akademik monolog, 4 kişilik grubun kendi içlerindeki konuşmaları, gündelik yaşama dair monolog ve iki kişinin arasındaki bir diyalog şeklindedir. Ayrıca farklı kişilerin farklı aksanlarda konuşacak olması da zorlayıcı unsurlar arasında yer alır.

Listening deneme sınavı soruları ve cevapları için aşağıda yer alan linkleri kullanabilirsiniz.

Listening Sample Tasks

Listening sample 1 task - Form completion (PDF, 59KB)
IELTS listening recording 1 (MP3, 1.2MB)
Listening sample 2 task Multiple Choice (PDF, 16KB)
IELTS Listening recording 2 (MP3, 402KB)
Listening sample 3 task Short Answer (Part 2 - PDF, 25KB)
IELTS Listening recording 3 (MP3, 574KB)
Listening sample 4 task Sentence Completion (PDF, 17KB)
IELTS Listening recording 4 (MP3, 549KB)
Listening sample 5 task Matching (example 1 – PDF, 21KB)
IELTS Listening recording 5 (MP3, 2.8MB)
Listening sample 6 task Matching (example 2 – PDF, 21KB)
IELTS Listening recording 6 (MP3, 2.1MB)
Listening sample 7 task Plan/Map/Diagram Labelling (PDF, 25KB)
IELTS Listening Recording 7 (MP3, 2.7MB)
Listening sample 8 task Note Completion (PDF, 59KB)
IELTS Listening recording 8 (MP3, 4.18MB)
Listening Recording 8 Answer Sheet (PDF, 16KB)
Listening Sample 9 Task Short Answer (Part 3 - PDF, 25KB)
IELTS Listening Recording 9 (MP3, 11.8MB)
Listening Recording 9 Answer Sheet (PDF, 17KB)

Download all Listening Samples (ZIP, 808KB)

 

Listening answer sheet

Listening answer sheet (PDF, 233KB)

 

Academic Reading

IELTS içerisindeki önemli bölümlerden biridir. Academic Reading, eğitim amaçlı olarak İngilizce konuşan ülkelere gideceklerin girdiği sınavda çıkan bir bölümdür. Sınav toplamda 60 dakikadır ve 3 metin üzerinden adayların 40 soruyu yanıtlaması istenir. Bu sınavdaki temel hedef, adayların ana fikir ile detayları metin içerisinde fark etmesi, yazarın tavrını anlaması ve yapılan tartışmayı analiz etmesidir.

Listening sınavından farklı olarak, cevapların kağıda geçirilmesi için ek süre verilmesi söz konusu değildir. Verilen 60 dakika sonunda sınav tamamen biter.

Sınavda 3 uzun metin vardır. Bunlar; analitik ve söylemsel konulardan olgusal ve betimsel konulara kadar farklı konular olabilir. Genellikle uzmanlık gerektirmeyecek konulardır ve kitap, gazete ya da dergilerden alınan metinlerdir. Metinlerin genel dili, lisans mezunları ile akademik kariyeri hedefleyenlerin rahatlıkla anlayacağı şekildedir.

Metinlerden en az biri mantıklı bir tartışma tarzındadır. Diğerleri ise farklı türlerde olabilir. Metinlerin içerisinde diyagram, tasarım ve grafikler bulunabilir. Yani görsel açıdan zenginleştirilmiş metinlerle karşılaşılması olasıdır.

Sorular, farklı tiptedir. Yani tek tip sorular yoktur. Burada; çoktan seçmeli sorular, bilgileri eşleştirme, başlıkları eşleştirme, özet tamamlama, not tamamlama, bilgileri belirleme, yazarın görüşlerini/iddialarını belirleme, özellikleri eşleştirme, cümle sonlarını eşleştirme, cümle tamamlama, diyagram etiketi tamamlama, kısa cevaplı sorular gibi soru tipleri vardır.

Academic Reading, sınav içerisindeki önemli bölümlerden biri olup, bu bölüme ait deneme sınavına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Downloadable Academic Reading Sample Tasks

Academic Reading sample task - Matching features (PDF, 22KB)
Academic Reading sample task - Table completion (PDF, 59KB)
Academic Reading sample task - Flow-chart completion (selecting words from the text) (PDF, 173 KB)
Academic Reading sample task - Identifying information (True False Not Given) (PDF, 174KB)
Academic Reading sample task - Matching headings (PDF, 92KB)
Academic Reading sample task - Matching sentence endings task (PDF, 132KB)
Academic Reading sample task - Multiple choice (more than one answer) (PDF, 223KB)
Academic Reading sample task - Multiple choice (one answer) (PDF, 256KB)
Academic Reading sample task - Note completion task (PDF, 260KB)
Academic Reading sample task - Sentence completion task (PDF, 190KB)
Academic Reading sample task - Summary completion (selecting from a list of words or phrases) (PDF, 259 KB)
Academic Reading sample task - Summary completion (selecting words from the text) (PDF, 189 KB)

Download all Academic Reading Samples (ZIP, 1.85MB)

 

Academic Reading answer sheet

IELTS Reading answer sheet (PDF, 130KB)

 

General Training Reading

General Traning Reading, 40 sorudan oluşur ve adaylara toplam 60 dakika süre verilir. Burada da kağıda geçirme için ek süre verilmesi şeklinde bir uygulama yoktur. Sınav, 3 ana bölümden meydana gelir.

İlk bölüm social survival olarak isimlendirilir. Burada, insanların karşısına gündelik yaşam içerisinde çıkabilecek metinler vardır. Gündelik yaşamda ihtiyaç duyulabilecek ve kullanılacak metinler demek, yanlış olmayacaktır. Reklamlar, duyurular ve zaman tabloları türünden metinler, bu bölüme ilişkin örnek metinler olarak gösterilebilir.

İkinci bölüm work survival olarak adlandırılır. İş yaşamında insanların karşılaşacakları metinler burada ağırlıktadır. Eğitim materyalleri, iş sözleşmeleri ve iş tanımları türünden metinler vardır.

General reading olarak ifade edilen üçüncü bölüm ise ilk bölümlere kıyasla daha karmaşık bir yapıdadır. Bilgilendirici ve tanımlayıcı metinlerin olduğu bu bölüm, dergilerdeki ve gazetelerdeki parçalardan meydana gelir.

Soru tipleri, Academic Reading ile genel olarak aynıdır. O bölümden tek farklı, metinlerin farklı olmasıdır. General Training Reading bölümüne ilişkin deneme sınavlarına, aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Downloadable General Training Reading Sample Tasks

General Training Reading sample task - Flow Chart Completion (PDF, 40KB)
General Training Reading sample task - Identifying Information (PDF, 99KB)
General Training Reading sample task - Matching Information (PDF, 43KB)
General Training Reading sample task - Matching Features (PDF, 32KB)
General Training Reading sample task - Matching Headings (PDF, 31KB)
General Training Reading sample task - Note completion task (PDF, 211KB)
General Training Reading sample task - Sentence Completion (PDF, 19KB)
General Training Reading sample task - Short-Answer Questions (PDF, 18KB)
General Training Reading sample task - Summary completion task (PDF, 202KB)
General Training Reading sample task - Identifying information (True False Not Given) (PDF, 123KB)

Download all General Training Reading Samples (ZIP, 700KB)

 

General Training answer sheet

IELTS Reading answer sheet (PDF, 130KB)

 

Academic Writing

Academic Writing, toplam 2 sorudan oluşan bir bölümdür. Sorulan soruların cevaplanması için adaylara toplam 60 dakika süre verilir. Adayların sorularla belirlenen konularda deneme veya kompozisyon yazmaları istenir. Bu sınavda toplam 2 task vardır. Bunlar task 1 ve task 2 olarak isimlendirilmiştir:

  • Task 1’de adaylara 20 dakika süre verilir ve en az 150 kelimeden oluşan bir metin yazmaları talep edilir. Yazı dilinin ne olacağı adaylara bırakılır, ancak resmi bir dilin kullanılması tavsiye edilir.
  • Task 2’de adaylara 40 dakika süre verilir ve en az 250 kelimeden meydana gelen bir yazı yazmaları talep edilir. Yazının formal, yani resmi bir dil kullanılarak yazılması tavsiye edilir.

Academic Writing, eğitim amacıyla İngilizce puanına ihtiyacı olanlara yönelik bir sınavdır. Dolayısıyla ilgili sınava öğrenciler girer. Zor olan bölümlerden biridir ve sınavdan önce bol bol deneme sınavı çözülmesi gerekir. Çözülecek deneme sınavlarını aşağıda yer alan bağlantıları kullanarak indirebilirsiniz.

Downloadable Academic Writing Samples

Academic Writing sample task 1A (PDF, 257KB)
Academic Writing sample task 1B (PDF, 411 KB)
Academic Writing sample task 1C (PDF, 757 KB)
Academic Writing sample task 2A (PDF, 249KB)
Academic Writing sample task 2B (PDF, 249KB)
Academic Writing sample materials and examiner comments (PDF, 4MB)

Download all Academic Writing Samples (ZIP, 5.92MB)

 

Academic Writing answer sheets

IELTS Writing answer sheet task 1 (PDF, 700KB)
IELTS Writing answer sheet task 2 (PDF, 400KB)

 

General Training Writing

General Training Writing, 2 bölümden meydana gelir. 2 soruya karşılık metinler oluşturulması talep edilir. Sınavın süresi toplamda 60 dakikadır. Burada da task 1 ve task 2 şeklinde bölümler vardır.

Task 1 bölümünde adaylardan mektup kaleme almaları istenir. Mektubun en az 150 kelimeden meydana gelen bir metin olmasına gerekir. Yazım dili olarak adaylar istediklerini tercih edebilirler. Resmi olmayan, yarı resmi veya resmi dil kullanılarak metin oluşturulabilir. Burada, büyük çoğunlukta, günlük yaşamda insanların karşısına çıkan günlük durumlara ilişkin metinler yer alır.

Task 2 ise adayların en az 250 kelime yazması gereken bölümdür. Tarafsız veya yarı resmi bir dille adaylar kompozisyon yazarlar. Problem, argüman ve bakış açısına dair bilgiler verilir. Bu bölümdeki sorular, genel ilgi alanlarını içerir. Verilen görevlerin eksiksiz olarak tamamlanması önemlidir. General Training Writing bölümü ile ilgili deneme sınavlarına, aşağıda yer alan bağlantıları kullanarak ulaşabilirsiniz.

Downloadable General Training Writing Samples

General Training Writing sample task 1A (PDF, 40KB)
General Training Writing sample task 1B (PDF, 470KB)
General Training Writing sample task 2A (PDF, 11KB)
General Training Writing sample task 2B (PDF, 11KB)
General Training Writing sample scripts and examiner comments (PDF, 3MB)

Download all General Training Samples (ZIP, 3.85MB)

 

General Writing Answer sheets

IELTS Writing Answer sheet task 1 (PDF, 700KB)
IELTS Writing Answer sheet task 2 (PDF, 400KB)

 

General Training Writing sample script

General Training Writing sample script ;(PDF, 869KB)

 

Speaking

Speaking sınavı, sertifikalı bir görevli ile yapılan konuşma şeklindedir. Gerçek yaşam durumuna yakındır ve etkileşim üst seviyededir. Sınav toplamda 11-14 dakika arası sürer ve 3 farklı bölümden meydana gelir.

Speaking, diğer sınav bölümlerinden farklı bir tarihte yapılır. Genellikle diğer sınavlardan 7 gün önce veya 7 gün sonra sınav yapılır.

  • Sınavdaki ilk bölümde adayların kendisini tanıtması beklenir. Bu yönde sorular sorulur ve cevaplar alınır.
  • İkinci bölümde ise kağıtta 4-5 soru verilir ve bunların cevaplarına dair mini bir sunum yapılması beklenir.
  • Üçüncü ve son bölümde ise daha genel soruları yanıtlamaları beklenir.

Speaking deneme sınavı örneklerine aşağıdaki bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz.

Downloadable Speaking Sample Tasks

Part 1:
Speaking sample task part 1 – Prompt (PDF, 21KB)
Speaking sample task part 1 – Recording (MP3, 631KB)
Speaking sample task part 1 – Transcript (PDF, 12KB)
Part 2:
Speaking sample task part 2 – Prompt (PDF, 20KB)
Speaking sample task part 2 – Recording (MP3, 762KB)
Speaking sample task part 2 – Transcript (PDF,11KB)
Part 3:
Speaking sample task part 3 – Prompt (PDF, 18KB)
Speaking sample task part 3 – Recording (MP3, 1.2MB)
Speaking sample task part 3 – Transcript (PDF, 13KB)

Download all Speaking Samples (ZIP, 52KB)

 İlginizi Çekebilir: En Ucuz Çıktı Nereden Alınır? (İşte Bakmanız Gereken Yerler)

 

IELTS Sınav Tüyoları

IELTS, sonuçları itibariyle son derece önemli bir sınavdır. Bu yüzden sınava en iyi şekilde hazırlanmak gerekir. Bunun yanında sınavın püf noktalarını ve bazı sınav tüyolarını da bilmek gerekir. Sınavın her bölümü için dikkate alınması gereken tüyolar şu şekildedir:

Listening

Listening sınavından istediğiniz başarıyı elde etmek için dikkate almanız gereken hususlar şu şekildedir:

  • Sesi net olarak duyamadığınızda, hemen bir görevliye haber verin ve sesin düzeltilmesini isteyin.
  • Talimatları dikkatli bir şekilde takip edin, daha önceki sınavlardan bazı farklılıklar olabileceğini unutmayın.
  • Konuşmanın nereye gideceğini tahmin edin, yüksek bir konsantrasyonla bunu yapabilirsiniz.
  • Anlamadığınız kelimeler olabilir, bu noktada endişeye kapılmayın. Cevap için o kelimeyi kullanmanız dahi gerekmeyebilir.
  • Cevabını bilmediğiniz sorularda takılıp kalmayın, zamanı doğru olarak kullanın.
  • Yazım ve dil bilgisi kurallarına dikkat edin ve cevaplarını uygun şekilde kağıda geçirin.
  • İlk başta konuşmanın çok hızlı olduğunu düşünebilirsiniz, ancak kısa süre sonra normale dönecektir.
  • Cevaplarınızda kelime sınırına dikkat edin, kaç kelimelik cevap istenmişse, ona uygun cevaplar verin.
  • Yanlış cevapların doğru cevapları götürmesi gibi bir uygulama yok, bu yüzden tüm soruları cevaplayın.

Reading

Reading sınavından istediğiniz başarıyı elde etmek için dikkate alabileceğiniz tüyolar şunlardır:

  • Soruları tam olarak anladığınızdan ve talimatlara uygun şekilde hareket ettiğinizden emin olun.
  • Zaman konusuna çok dikkat edin, bir parça üzerinde gereksiz yere zaman kaybetmeyin.
  • Her kelimeyi anlamaya ve okumaya çalışmayın, buradaki temel amacınızı bilin ve ona göre hareket edin.
  • Metin konusunda kafanız karışırsa endişelenmeyin, cevapların tamamı metin içinde. Sakin bir kafayla hepsini rahat bir şekilde bulabilirsiniz.
  • Kullanacağınız kelimeleri metinden alacaksınız, kelimelerin değiştirilmemesi gerekir.
  • Tamamlama sorularında, sizden tam olarak ne istendiğine dikkat edin.
  • Kaç kelimelik cevap istendiğine dikkat edin ve cevaplarınızı buna uygun olacak şekilde verin.
  • Bütün sorulara cevap verin, yanlış sorular puanınızı düşürmez.
  • Sınavı tamamladıktan sonra cevaplarınızı kontrol edin.

Writing

Writing bölümü, zorlayıcı olabilmektedir. Bu zorlukları aşmak için dikkate almanız gereken tüyolar şu şekildedir:

  • Görevleri uygun şekilde analiz edin ve daha sonra bunları not alın.
  • Cevaplarınızın doğruluğunu kontrol etmek için görevlerdeki anahtar kelimelere odaklanın.
  • Nasıl cevap vereceğinizi planlayın.
  • Paragrafları net olarak kullanmaya özen gösterin ve her paragrafta bir fikir olmasına dikkat edin.
  • Fikirleri, farklı kelimelerle gereksiz yere tekrar etmeyin.
  • Zamanınızı doğru olarak kullanın ve zaman yönetiminde, ikinci bölümün iki kat daha değerli olduğunu unutmayın.
  • İlk bölüm için 20 dakika, ikinci bölüm içinse 40 dakika kullanmalısınız.
  • Görevler için istenen kelime sayısı sınırını dikkate alın.
  • Yazım dili ve noktalama işaretlerine büyük bir özen gösterin, burada yapacağınız hatalar, puan kaybetmenize neden olacaktır.
  • Resmi olmayan dil kullanmamaya özen gösterin.
  • Kalıp cevaplar vermeyin.
  • Sınavı tamamladıktan sonra mutlaka cevaplarınızı kontrol edin.

Speaking

Speaking bölümü için dikkate almanız gereken tüyolar şunlardır:

  • Yapabildiğiniz kadar konuşmaya odaklanın ve konuşun.
  • Akıcı ve doğal bir şekilde konuşun.
  • Rahatlayın, yapabileceğinize inanın ve İngilizcenin keyfini çıkarmaya başlayın.
  • Sınav görevlisinden daha fazla konuşun.
  • Cevaplarınızı geliştirmeye odaklanın.
  • Hazır cevaplar ezberlemeyin, sınav görevlileri bu konuda deneyimlidir.
  • Görüşlerinizi ifade edin ve iletişim yeteneğinizi gösterin.
  • Sorulacak sorular tahmin edilebilirdir, sınavdan önce evde bol bol pratik yapın.

İlginizi Çekebilir: Online Baskı - Fotokopi merkezlerinden veya evden daha ucuza nasıl baskı yapılır?

 

Sonuçlara Göre Alabileceğiniz Notlar

IELTS, 9 üzerinden değerlendirilen bir sınavdır. Değerlendirme, her bölüm için ayrı yapılır ve daha sonra tüm puanların ortalaması alınır. Böylece sınavdan almış olduğunuz puan bulunur. Soruların tamamını doğru yapmanız durumunda 9 tam puan alırsınız. Yapacağınız doğru sayısına göre alacağınız puanı bilmek, planlama yapmak açısından önemlidir. Reading ve Listening bölümleri için yapacağınız doğru sayısına karşılık olacak alacağınız puanları, aşağıdaki tabloyu inceleyen görebilirsiniz.

Reading Doğru SayısıListening Doğru SayısıBand Score
40-39409
38-3739-388.5
36-3537-358
34-3334-337.5
32-3032-307
29-2729-276.5
26-2326-236
22-1922-205.5
18-1519-165
14-1315-144.5
12-1013-124
9-811-103.5
7-69-83
5-47-62.5

Kaynak: https://www.londonvizyon.com/ielts/

 

Sıkça Sorulan Sorular

IELTS ile ilgili sık sorulan sorular ve bunlara ilişkin cevaplar şu şekildedir:

·  IELTS, Türkiye’de geçerliliği olan bir sınav mı?

2012 yılında YÖK tarafından yapılan duyuru ile IELTS sınavının kamu kurumlarında geçerliliği olmadığı bildirilmiştir.

·  IELTS’ın YDS ile denkliği var mıdır?

Evet, YDS ile denkliği vardır.

·  IELTS sınavına kimler girebilir?

İsteyen herkes bu sınava girebilir.

·  Neden IELTS sınavına girmeliyim? TOEFL puanı yeterli olmaz mı?

Amerika ve AB ülkeleri hem TOEFL hem de IELTS puanını kabul etmektedir. Ancak İngiltere, sadece IELTS puanını kabul etmektedir. İngiltere’deki bir kuruma veya okula gidecekseniz, IELTS puanına ihtiyacınız olacaktır.

·  IELTS başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye’den bu sınava online ortamda başvuru yapabilirsiniz. Gireceğiniz sınav türüne göre farklı başvuru linkleri vardır.

Normal IELTS için: https://www.idp.com/turkey/ielts/bookyourtest/istanbul/istanbultestdetails

UKVI IELTS için ise: https://www.idp.com/turkey/ielts/bookyourtest/istanbul/istanbulukvi adreslerinden başvuru yapabilirsiniz.

·  IELTS ücreti ne kadar?

IELTS sınav ücreti Temmuz 2022 itibariyle 2.400 TL’dir.

·  UKVI ve UKVI olmayan IELTS arasındaki fark nedir?

UKVI IELTS, güvenlik bakımından daha sıkı tedbirlerin alındığı sınavdır. Burada gözetmenlerin yanında kameralar da kayıttadır. Geçerlilik ve soru bakımından ise farklılık yoktur. Ancak son dönemlerde UKVI IELTS puanı istenmeye başlanmıştır.

· IELTS sınavı ne kadar sürede yapılır? Sonuçlar ne zaman açıklanır?

IELTS, her ay 4 defa yapılan bir sınavdır. Sonuçlar ise ortalama 2 hafta içinde açıklanarak posta ile bildirilmektedir.

· IELTS sınavında kaç soru vardır ve ne kadar süre verilir?

Sınav toplam 4 bölümden oluşur.

  • Dinleme bölümünde 40 soru vardır ve bunlar için 30 dakika verilir. Ayrıca bu bölümde soruların kağıda geçirilmesi için ekstra 10 dakika daha verilir.
  • Okuma bölümünde 40 soru vardır ve süre 60 dakikadır.
  • Yazma bölümünde adaylara 60 dakika verilir ve bu sürede 2 farklı metin yazmaları istenir.
  • Konuşma bölümünde ise süre 10-15 dakikadır.

·  IELTS sınav puanı kaç yıl geçerlidir?

Sınav puanı 2 yıl geçerlidir.

IELTS, son derece önemli bir sınavdır. Bu sınavdan en iyi sonucu alabilmek için sizlerle paylaştığımız ve PDF formatında olan deneme sınavlarını sınavdan önce çözebilirsiniz.

Deneme sınavlarının çıktılarını alarak çözmek, gerçek sınav heyecanını yaşamak adına önemlidir. Böylesine bir sınava iyi hazırlanmak ve deneme sınavlarından yüksek verim elde etmek istiyorsanız, Buradanbastir.com tarafından sunulan kaliteli ve ekonomik çıktı hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler