Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

8. Sınıf LGS Din Kültürü Çıkmış Sorular PDF İndir (Tüm Yıllar)

LGS Din Kültürü Çıkmış Sorular ve Cevap Anahtarları

8. Sınıf LGS Din Kültürü Çıkmış Sorular PDF İndir (Tüm Yıllar)

Kaliteli bir liseye yerleşmek için LGS’den olabildiğince yüksek sayıda net yapmanız gerekiyor. Bu noktada özen gösterilmesi gereken derslerden birisi de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersidir. Ezbere dayalı olan bu ders, öğrenciler tarafından kolay kabul edilir. Ancak tek bir sorunun dahi önemli olduğu LGS için özenli bir şekilde din kültürü sorularına hazırlanmak gerekiyor. LGS din kültürü çıkmış sorular, bu noktada çok büyük bir öneme sahiptir ve başarınızı direkt olarak etkiler.

Hayalinizdeki liseyi kazanmak istiyorsanız LGS din kültürü çıkmış soruları çözerek hedefinize daha hızlı ulaşın. Tüm PDF soru ve cevap anahtarları yazımızda.

 

LGS Din Kültürü Çıkmış Sorular ve Cevapları PDF

Bilindiği gibi liselere geçiş için 8. sınıfın sonunda bir sınava girilmesi gerekiyor. LGS olarak bilinen söz konusu sistem, ilk defa 2018 yılında uygulanmaya başlandı. Daha önce TEOG adı verilen sistem uygulanıyordu ve her iki dönemde de öğrenciler sınavlara giriyordu. LGS ile bu durum değişti ve sadece yıl sonunda yapılan tek bir sınavın puanına göre öğrenciler sıralanmaya başlandı.

8. sınıf din kültürü LGS çıkmış sorular PDF, yapılacak olan sınava hazırlık sürecinde mutlaka elinizde olmalıdır. Çıkmış sorular, çıkacak olanlar hakkında fikir edinmenizi sağlayacaktır. Bunun yanında soru kalıpları ve tarzlarını öğrenmenize de yardım edecektir. Bütün bunlar ise yüksek netler yapmanıza ve hatta zamandan tasarruf etmenize dahi katkı verir.

LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Çıkmış Sorular

2021 LGS Din Kültürü Soruları
2020 LGS Din Kültürü Soruları
2019 LGS Din Kültürü Soruları
2018 LGS Din Kültürü Soruları

 

TEOG Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Çıkmış Sorular (2014-2017)

2017 TEOG 1. Dönem Din Kültürü Soruları2017 TEOG 2. Dönem Din Kültürü Soruları
2016 TEOG 1. Dönem Din Kültürü Soruları2016 TEOG 2. Dönem Din Kültürü Soruları
2015 TEOG 1. Dönem Din Kültürü Soruları2015 TEOG 2. Dönem Din Kültürü Soruları
2014 TEOG 1. Dönem Din Kültürü Soruları2014 TEOG 2. Dönem Din Kültürü Soruları

Kaynak: bilgenc.com

İlgili ders kolay olarak kabul edilir. Ancak burada esas olan tamamının doğru yapılması ve bunu da olabilecek en kısa sürede gerçekleştirmektir. Çıkmış ve MEB tarafından yayınlanan sorular çözülerek bahsedilen hususlarda istenen başarı yakalanabilir.

Bu Yazı Da İlginizi Çekebilir: İngilizce LGS Çıkmış Sorular PDF İndir (Tüm Yıllar)

 

Makalemizin devamında çıkmış sorular haricinde bu derse nasıl çalışılacağı, soru tipleri, soruların nasıl ve hangi konulardan çıkacağıyla ilgili şeffaf ve kapsamlı bilgiler bulacaksınız.

 

LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölümünde Kaç Soru Sorulacak?

LGS, kendi içerisinde sayısal ve sözel olmak üzere iki farklı bölümden meydana gelir. Sözel bölüm toplamda 50 sorudan oluşur ve bunlardan 10 tanesi din kültürü dersindendir. Sözel bölüm için toplam 75 dakika verilir. Basit bir hesapla her soru için 1,5 dakikanız vardır. Eğer din kültürü dersini hızlı bir şekilde çözerseniz, diğer dersler için daha fazla zamanınız olabilir.

 

LGS Din Kültürü Konular ve Soru Dağılımı

Din kültürü dersi toplam 6 üniteden oluşur. Sınavda öğrenciler bu ünitelerin tamamından sorumludur. Ancak geçmiş yıllarda yapılan sınavlara bakıldığında belli konulara daha fazla ağırlık verildiği görülecektir. Hazırlık sürecinde konular ve bunlara ilişkin dağılımı dikkate aldığınızda, verimliliğinizi belirgin şekilde arttırmış olursunuz. Geçmiş yıllardaki sınavlara ait konu dağılımını gösteren tablolar şu şekildedir:

LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Konuları

I. Dönem Konuları

II. Dönem Konuları

Ünite 1: Kader İnancıÜnite 4: Din ve Hayat (devam)
Ünite 2: Zekât ve SadakaÜnite 5: Hz Muhammed’in (s.a.v.) Örnekliği
Ünite 3: Din ve HayatÜnite 6: Kuran-ı Kerim ve Özellikleri

 

LGS Din Kültürü Soru Dağılımı

KONU BAŞLIKLARI

2018 LGS

2019 LGS

2020 LGS

Kader İnancı

1

1

4

Zekat ve Sadaka

3

3

4

Din ve Hayat

2

1

2

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Örnekliği

1

3

-

Kuran-ı Kerim ve Özellikleri

3

2

-

TOPLAM

10

10

10

Kaynak: unirehberi.com

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: 8. Sınıf LGS Çıkmış Sorular ve Cevapları PDF İndir (Tüm Yıllar)

 

Nasıl Çalışılır:

Din kültürü, genel anlamda zorlayıcı bir ders değildir. Sınavı da bu şekildedir. Sınava hazırlanırken bol bol soru çözmek ve zorlanılan konularda tekrar yapmak yeterli olacaktır. Ayrıca dersteki kavramların bilinmesi de çok önemlidir. Bazı sorular, kavramları tam olarak bilmediğinizde zorlayıcı olabilir ve zamanınızı alabilir. Böyle bir durum ise rakiplerinizin gerisine düşmeniz demektir. Dolayısıyla hem LGS din kültürü çıkmış sorular, hem de MEB tarafından yayınlananları çözdükten sonra bilmediğiniz kavramları not etmeniz yarar sağlayacaktır. Diğer detaylar için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz:

 

Fotokopi Alarak Çalışmanın Başarıya Etkisi

Bol soru çözümü ve kavramların ezberlenmesi gibi yöntemler istediğiniz başarıyı elde etmeniz için önemlidir. Bunları yaparken yazarak veya notların altını çizerek çalışmanız daha doğru olacaktır. 8. sınıf din kültürü LGS çıkmış sorular PDF çıktısını alabilir ve karalamalar yaparak bunları çözebilirsiniz. Benzer durum MEB tarafından yayınlananlar için de geçerlidir. Kaliteli ve ekonomik çıktı için buradanbastir.com adresinden siparişlerinizi hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler