Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

8. Sınıf LGS Fen Bilimleri Çıkmış Sorular PDF İndir (Tüm Yıllar)

LGS Fen Çıkmış Sorular

8. Sınıf LGS Fen Bilimleri Çıkmış Sorular PDF İndir (Tüm Yıllar)

Fen bilimleri dersi, LGS başarısı için büyük bir öneme sahiptir. Seçiciliği yüksek olan bu derse doğru şekilde çalışmak ve hazırlanmak gerekir. Bu noktada en büyük yardımcınız, LGS fen çıkmış sorular olacaktır. Çıkmış sorular sayesinde hem kendi düzeyinizi, hem de soru tiplerini öğrenebilirsiniz.

Hayalinizdeki liseye gitmek istiyorsanız LGS fen bilimleri çıkmış soruları çözerek hedefinize daha hızlı ulaşın. Tüm PDF soru ve cevap anahtarları yazımızda.

 

LGS Fen Bilimleri Çıkmış Sorular ve Cevapları PDF

Çıkmış soruları çözmek, her derste olduğu gibi bu derste de önemlidir. Yapılacak olan sınavda, elbette geçmiş yıllardaki soruların aynısı çıkmayacak. Ama benzerlerinin çıkabileceği unutulmamalıdır. İlgili soruları çözerek sınavdaki kalıpları öğrenecek ve en iyi biçimde bu sınava hazırlanmış olacaksınız.

LGS fen çıkmış sorular, soru mantığının anlaşılmasının haricinde bilgi seviyenizi öğrenmenizi de sağlayacaktır. Yaptığınız yanlışlar üzerinden hangi konularda eksikleriniz olduğunu net olarak görecek ve o konulardaki eksikliklerinizi giderebileceksiniz. Bütün bunlar ise sınava hazırlanma sürecinin sizin açınızdan daha verimli geçmesini sağlayacaktır.

LGS, ilk defa 2018 yılında uygulanmaya başladı. Burada öğrencilerin mevcut bilgileri değil, var olan bilgileri kullanarak yorum yapmaları ölçülmektedir. Bir önceki sınav sistemi olan TEOG ise daha çok bilgiye yönelikti. Ancak TEOG’da çıkmış olan soruların incelenmesinin de yararlı olabileceği unutulmamalıdır.

LGS Fen Bilimleri Çıkmış Sorular

2021 LGS Fen Bilimleri Soruları
2020 LGS Fen Bilimleri Soruları
2019 LGS Fen Bilimleri Soruları
2018 LGS Fen Bilimleri Soruları

 

TEOG Fen Bilimleri Çıkmış Sorular (2014-2017)

2017 TEOG 1. Dönem Fen Bilimleri Soruları2017 TEOG 2. Dönem Fen Bilimleri Soruları
2016 TEOG 1. Dönem Fen Bilimleri Soruları2016 TEOG 2. Dönem Fen Bilimleri Soruları
2015 TEOG 1. Dönem Fen Bilimleri Soruları2015 TEOG 2. Dönem Fen Bilimleri Soruları
2014 TEOG 1. Dönem Fen Bilimleri Soruları2014 TEOG 2. Dönem Fen Bilimleri Soruları

Kaynak: bilgenc.com

 

Yazımızın devamında lgs fen bilimleri çıkmış sorular haricinde bu derse nasıl çalışılacağı, soru tipleri, soruların nasıl ve hangi konulardan çıkacağıyla ilgili şeffaf ve kapsamlı bilgiler bulacaksınız.

 

LGS Fen Bilimleri Bölümünde Kaç Soru Sorulacak

Bilindiği gibi LGS, iki farklı bölümden oluşur. Bunlar; sayısal ve sözel bölümlerdir. Fen bilimleri dersi, sayısal bölüm içerisinde yer alır. Bu dersten çıkan soru sayısı ise 20’dir.

Sayısal bölüm toplamda 40 sorudur ve bunların çözümü için öğrencilere 80 dakika süre verilir. Her soru için ortalama 2 dakikanız var demektir. Ayrıca 3 yanlış 1 doğruyu götürür. Dolayısıyla bilmediğiniz soruları boş bırakmanız, rakiplerinizin önüne geçmeniz adına oldukça önemlidir. Ne kadar az yanlışınız olursa, o kadar avantajlı olacağınızı ve puanınızın o kadar yükseleceğini unutmayın. TEOG sınavında bu tür bir uygulama yok iken, LGS ile böyle bir uygulama getirilmiştir.

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir: 8. Sınıf LGS Çıkmış Sorular ve Cevapları PDF İndir (Tüm Dersler & Tüm Yıllar)

 

LGS Fen Bilimleri Konular ve Soru Dağılımı

LGS’de başarılı olabilmek için soruların hangi konulardan geldiğini bilmek önemlidir. İlk bakışta hemen her konudan soru geldiği düşünülse de, geçmiş yıllarda yapılan sınavlardaki konu dağılımına bakıldığında, durumun böyle olmadığı anlaşılır. Yine de işinizi şansa bırakmamak için her konuya kapsamlı bir şekilde çalışmalısınız. Aşağıda yer alan tabloları dikkatli bir şekilde inceleyerek konu dağılımı hakkında fikir edinebilirsiniz.

LGS Fen Bilimleri Ders Konuları 

I. Dönem Konuları 

II. Dönem Konuları 

Mevsimler ve İklim / Dünya ve Evren Basit Makineler / Fiziksel Olaylar 
Mevsimlerin Oluşumu Basit Makineler 
İklim ve Hava Hareketleri Enerji Dönüşümleri ve Çevre Bilimi / Canlılar ve Yaşam 
DNA ve Genetik Kod / Canlılar ve Yaşam Besin Zinciri ve Enerji Akışı 
DNA ve Genetik Kod Enerji Dönüşümleri 
Kalıtım Madde Döngüleri ve Çevre Sorunları 
Mutasyon ve Modifikasyon Sürdürülebilir Kalkınma 
Adaptasyon (Çevreye Uyum) Elektrik Yükleri ve Elektrik Enerjisi / Fiziksel Olaylar 
Biyoteknoloji Elektrik Yükleri ve Elektriklenme 
Basınç / Fiziksel Olaylar Elektrik Yüklü Cisimler 
Basınç Elektrik Enerjisinin Dönüşümü 
Madde ve Endüstri / Madde ve Doğası 

Periyodik Sistem 

Fiziksel ve Kimyasal Değişimler 

Kimyasal Tepkimeler 

Asitler ve Bazlar 

 

LGS Fen Bilimleri Soru Dağılımı 

KONU BAŞLIKLARI 

2018 LGS 

2019 LGS 

2020 LGS 

2021 LGS 

Mevsimler ve İklim 

DNA ve Genetik Kod 

Basınç 

Madde ve Endüstri 

Basit Makineler 

Enerji Dönüşümleri ve Çevre Bilimi 

Elektrik Yükleri ve Elektrik Enerjisi 

Hücre Bölünmesi ve Kalıtım 

Işığın Kırılması 

Ses 

TOPLAM 

20 

20 

20 

20 

Kaynak: unirehberi.com & fenbilimleri.org

  • Dipnot 1: 2020’de yapılan sınav, pandemi sebebiyle sadece ilk dönem konuları kapsayacak şekilde gerçekleştirilmiştir.
  • Dipnot 2: 2021’de yapılan sınavda 7. Üniteden hiç soru gelmemesinin sebebi son aylarda okulların kapatılıp uzaktan eğitime devam edilmesinden kaynaklıdır.

 

Bu Derse Nasıl Çalışılır

Fen bilimleri dersine çalışırken yazarak çalışma yönteminden yararlanabilirsiniz. Bir konuyu çalışırken, önceden hazırlamış olduğunuz bir deftere notlar alın. Konun önemli yerlerini bu deftere not edin. Böylece hem daha sonraki dönemler için kaynak oluşturmuş olacak, hem de yazarken bilgilerin pekişmesini sağlayacaksınız. Daha sonraki dönemlerde ilgili konuyu tekrar ederken aldığınız notlardan yararlanabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise kendinize küçük ödevler vermeniz ve hedefler koymanızdır. Basit ödevler sayesinde konu tekrarı yapabilir ve planlı bir çalışma alışkanlığı geliştirebilirsiniz. Konuya ilişkin diğer detaylar için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

 Bu İçerik de İlginizi Çekebilir: LGS İnkılap Tarihi Çıkmış Sorular PDF İndir (Tüm Yıllar)

 

En Etkili Ders Çalışma Yöntemi

UCLA’in Psychological Science* dergisi ve ABD’nin en önemli eğitim kurumlarından olan Princeton Üniversitesi tarafından ortak bir çalışma yürütülmüştür. Yapılan çalışmada, kağıt ve kalem ile ders çalışanların bilgisayar üzerinden çalışanlara kıyasla daha başarılı olduğu tespit edilmiştir. LGS fen çıkmış sorular gibi online belgelerin çıktılarını almak ve yazarak çalışmak bu noktada oldukça etkili sonuçlar verecektir. Bilgilerinizin kalıcı olması için yazarak ve fiziki dokümanlar kullanarak çalışmalısınız.

Online ortamdaki çıkmış sorular veya diğer notlarınızın çıktılarını buradanbastir.com adresinden alabilirsiniz. Vereceğiniz siparişler kaliteli bir şekilde hazırlanacak ve en kısa sürede size ulaştırılacaktır.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler