Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

Lineer Cebir PDF Ders Notları (Hafta Hafta Tüm Konular)

Lineer Cebir Ders Notları

Lineer Cebir PDF Ders Notları (Hafta Hafta Tüm Konular)

Lineer Cebir kavramı; doğrusal anlamına gelen Lineer ve işlemsel anlamına gelen cebir kelimelerinin birleşmesiyle meydana gelir. Matematiğin hemen her alanında olan bu dersin, oldukça önemli ve faydalı olduğu söylenebilir.

Matris işlemleri, doğrusal denklemler, vektörler ve uzayları, doğrusal analitik dönüşümleri, fourier dönüşümleri vb. pek çok alanda kullanılır.

Özellikle de mühendislerin işini kolaylaştıran lineer cebir, modern matematiğin merkezinde yer alır. Genellikle mühendislik öğrencilerinin çokça kullandığı bu dersin, mutlaka öğrenilmesi gerekir.

Lineer cebirin ne olduğu ne işe yaradığı, zorluğu, PDF ders notları ve daha fazlası için okumaya devam edebilirsiniz.

 

Lineer Cebir Nedir, Ne İşe Yarar?  

Lineer Cebir aynı zamanda doğrusal cebir olarak da bilinir. Matematiğin; vektörlerini, doğrusal dönüşümlerini, dikeyliklerini, özdeğerlerini, matrislerini ve çok daha fazlasını inceleyen bir alanıdır.

‘Cebir, dünyanın nicel yönlerini anlamayı daha kolay kılmak için yaratılan entellektüel bir araçtır.’ - Alfred North Whitehead

Bu ders, analitik geometri ile bağdaştırılabilir. Böylece aslında sosyal bilimler ve fen bilimlerinde de yaygın bir uygulama alanına sahip olduğu söylenebilir.

Bu yüzden doğrusal cebir; Cebirsel problemler öğrencilerin pek çok alana yönelik geniş düşünme becerilerinin gelişimini sağlar. Farklı bir bakış açısı sunarak problem çözme ve mantık yürütme yeteneğini arttırır.

 

Zor Bir Ders Mi? 

Adından dolayı zor sanılsa da doğrusal cebir dersi o kadar da zor bir ders değildir. Fakat dersin zorluğu öğrencilere göre farklılık gösterebilir. Derslere günü gününe çalışıldığında gerekli tekrarlar yapıldığında kolay bile denebilir. Aynı zamanda dersin içeriğindeki konuların mantığı anlaşıldığında ve yeterince pratik yapıldığında başarılı olmak hiç de zor sayılmaz.

 

Lineer Cebir Ders Konuları ve PDF Ders Notları 

Lineer cebir dersinde başarı elde etmek istiyorsanız, öncelikle bu dersin konularını iyi bilmeniz gerekir. Bunun için de derse çalışmak için bir kaynağa ihtiyaç duyabilirsiniz.

Lineer cebir konuları ve PDF ders notları işte bu noktada size yardımcı olacak ve ihtiyacınız olan bilgiyi size sağlayacak.

Aşağıdaki tabloda bulunan PDF’lere göz atabilir ve istediğiniz konuya buradan kolayca çalışabilirsiniz.

1. Hafta KonusuReel Vektör Uzayları ve Vektör Uzayları
2. Hafta KonusuReel Vektör Uzayları ve Vektör Uzayları (Devam)
3. Hafta KonusuAlt Vektör Uzayları
4. Hafta KonusuGerme ve Lineer Bağımsızlık
5. Hafta KonusuBaz ve Boyut
6. Hafta KonusuLineer Dönüşümler ve İzomorfizmler
7. Hafta KonusuLineer Dönüşümlerde Görüntü Uzayı ve Çekirdek
8. Hafta Konusuİç Çarpım
9. Hafta Konusuİç Çarpım Uzayları
10. Hafta KonusuGramm-Schmidt Ortonormalleştirme Metodu
11. Hafta KonusuLineer Dönüşümler Uzayı
12. Hafta KonusuLineer Dönüşümler Uzayı (Devamı)
13. Hafta KonusuÖzdeğerler ve Özvektörler
14. Hafta KonusuÖzdeğerler ve Özvektörler (Devamı)

 Bu da İlginizi Çekebilir: KPSS Matematik Çıkmış Sorular PDF İndir (2006–2021 Tüm Yıllar)

 

Bu Derste Nasıl Başarılı Olunur?

Bu dersten başarılı olmak hiç de zor sayılmaz. Bunun için konu anlatımlarına çalışmak, anlaşılmayan yerlerde konu anlatım videoları izlemek, notlar almak ve bu yöntemlerle mantığı kavramak gerekir.

Lineer cebir dersi kolaydan zora çeşitli birçok konu içerdiğinden ilk başta karışık görünebilir. Ancak bu gözünüzü korkutmasın çünkü konular rahat bir şekilde tamamlanabilir. Farklı çalışma teknikleriyle kendi ders planınızı hazırlayarak bu dersi kolayca halledebilirsiniz.

Ayrıca, aşağıdaki videodan Lineer cebire giriş ve Lineer Denklem sistemleri konusuna göz atabilirsiniz.

Bu da İlginizi Çekebilir: TYT Matematik Çıkmış Sorular PDF İndir (2018 – 2021 Tüm Yıllar)

 

Çıktı Alarak Çalışın ve Başarınızı Artırın 

Lineer Cebir dersinden başarılı olmak için konu anlatımı sunan PDF’lere çalışmak oldukça faydalı olacaktır. Ders çalışırken gözlerinizin yorulmaması ve daha fazla verim alabilmek için kâğıt üzerinden çalışmak daha doğru bir seçenek olacaktır.

Kâğıt üzerinden çalışırken ayrıca önemli yerlerin altını çizebilir, renkli olarak işaretleyebilir ve üzerine not alabilirsiniz. Bu yüzden konu anlatımlı PDF’leri çıktı alarak çalışmanız başarınızı arttıracak ve daha verimli çalışmanızı sağlayacak.

Buradanbastır, yüksek kalitede, düşük fiyata istediğiniz çıktıları alabileceğiniz bir online baskı hizmeti sunar. Anasayfadan kolayca siparişinizi oluşturabilir ve kısa sürede teslim alabilirsiniz.

 

Yararlanılan Kaynaklar:

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler