Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

Spiral Fotokopi İhtiyaçlarınız Kapınıza Kadar Teslim

Spiral fotokopi ile çıktılarınızı en ucuz fiyatlarla ciltli hale getiriyoruz.

Spiral Fotokopi İhtiyaçlarınız Kapınıza Kadar Teslim

Spiral fotokopi; özellikle sayfa sayısı fazla olan fotokopilerin bir arada ve düzenli bir şekilde durmasını sağlayan basit bir aparattır. Bu nesne sayesinde çektirdiğiniz fotokopileri adeta bir kitap haline getirebilirsiniz. Böylece sayfaların karışması veya dağılması gibi olumsuzlukları tamamen önlemiş olursunuz.

Spiral, notlarınızı kitaplaştırmanızın yanında farklı avantajlarıyla da dikkat çeker. Özellikle normal kitap ve defterlerin aksine 360 derece katlanabilmeleri, ciddi anlamda kullanım kolaylığı sağlar. İşte bu tür avantajları ve uygun fiyatı ile spiral fotokopi, ihtiyaçlarınızı etkili olarak karşılayacaktır.

 

Evde Spiral Cilt Nasıl Yapılır?

Evde spiral cilt yapabilmek için özel olarak geliştirilen makinelere ihtiyaç vardır. Bu tür makineler ile ciltleme yapılabilir. Bu tür makineler, ciltlenecek olan sayfaları deler. Her seferinde sınırlı sayıda sayfa için bu işlemi gerçekleştirir. Ayrıca kullanılacak plastik kapakların delme işlemini de yine bu makine ile yapabilirsiniz.

Delme işleminden sonra spiral, makinenin üst tarafındaki bölüme yerleştirilir ve kol ileri itilir. Böylece spiral, delinen sayfaların yerleştirilmesine uygun hale gelecek şekilde açılır. Son olarak sayfalar ve kapaklar özenli bir yerleştirilir ve kol yeniden eski konumuna getirilerek işlem tamamlanır.

Her ne kadar evlerde spiral cilt yapılması mümkün olsa da, bunun için özel bir makineye ihtiyaç olduğu kesinlikle unutulmamalıdır. Evlerde bulunan basit aletlerle (makas, delgeç vb.) söz konusu işlemin yapılması çok zordur ve fazlasıyla vaktinizi alır.

İlgili makinelerin ve diğer aparatların temin edilmesi, evlerde bu işlemi yapmanın maliyetini ciddi anlamda yükseltir. Bu yüzden evde söz konusu işlemi yapmak yerine online baskı merkezleri tarafından verilen hizmetler tercih edilebilir. Online baskı merkezlerinde ilgili işlemi daha düşük maliyetle, daha kaliteli bir şekilde yaptırabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: En Ucuz Çıktı Nereden Alınır? (İşte Bakmanız Gereken Yerler)

 

Plastik & Tel Spiral Karşılaştırması

Ciltleme işleminde kullanılacak spirallerin tel ve plastik olmak üzere iki farklı türü bulunur. Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi tel olan seçenekler daha dayanıklıdır. Kullanım ömürleri daha fazladır. Tel olan ürünler kullanılarak 250-300 sayfaya kadar ciltleme işlemi gerçekleştirilebilir.

Plastik olan ürünler ise tel olanlara kıyasla biraz daha dayanıksızdır. Ancak bu durum kesinlikle kullanılamaz olduklarını göstermez. 500 sayfaya kadar ciltleme yapılmasına imkan veren plastik ürünlerin de genel olarak ihtiyacı karşıladığı ifade edilebilir. Ancak nispeten daha dayanıksız olduğu için daha özenli bir şekilde kullanılması gerektiği unutulmamalıdır.

 

Spiral Çeşitleri

2:1 Tel Spiral

2:1 rakamı delikler arasındaki mesafeyi gösterir. A4 kağıdı üzerinde 2:1 inç aralıkla 223 delik varsa bu tel spiral malzemesi için idealdir denilebilir. Ortalama 150 sayfa civarında ciltleme yapılabilir.

 

3:1 Tel Spiral

Biz, plastik seçeneklerden daha dayanıklı olduğu için 3:1 tel spiral ile ciltleme işlemlerinizi gerçekleştiriyoruz. Bu seçenekte en fazla 120 sayfa yapılabiliyor fakat endişelenmeyin! Daha fazla sayfa sayısına ihtiyacınız varsa bunu 2 parçaya ayırarak "Cilt 1", “Cilt 2” şeklinde hazırlayabiliyoruz. Böylece bir yandan ihtiyacınıza etkin çözümler üretirken diğer yandan da daha sağlam ve uzun ömürlü bir ciltleme işlemi sunuyoruz.

 

4:1 Spiral

4:1 spiral seçeneği genellikle silikon malzemeden hazırlanır. 400 ila 600 sayfaya kadar ciltleme yapılabilir.

 

Spiral Fotokopi Fiyatları

Spiral fotokopi fiyatları, farklı unsurlara göre değişkenlik gösterir. Tercih edilecek baskı merkezinin kalite seviyesi, kullanılacak spiralin tel mi, yoksa plastik mi olacağı gibi unsurlar bu noktada önemlidir. Ancak uzun ömürlü ve sorunsuz bir kullanım için tel olan ürünleri ve kaliteli bir baskı merkezini tercih etmeniz gerekir.

Buradanbastir.com olarak bu noktadaki ihtiyaçlarınıza profesyonel olarak cevap veriyoruz. Sitemizin ana sayfasında yer alan hesaplama aracını kullanarak güncel fiyat konusunda bilgi alabilirsiniz. Hesaplama kısmında yer alan Kağıt bölümündeki Tel Spiral seçeneğini seçtiğinizde, fiyat bilgisini en altta görebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: İstanbul’da Ucuz Fotokopi Çekimi – Üstelik Evinizden Çıkmadan!

 

Neden Biz?

Buradanbastir.com olarak uzun zamandır bu alanda faaliyet gösteriyoruz. Kaliteden ödün vermeden, her zaman fiyatlarımızı en uygun seviyede tutuyoruz. Modern baskı makineleri ve kaliteli mürekkepler kullanıyoruz. Ayrıca baskı ve fotokopi konusunda sizlere farklı seçenekler sunuyoruz. Farklı kağıt boyutu, kağıt kalitesi ve baskı kalitesi gibi seçenekler sunarak ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılamanızı sağlıyoruz.

Sitemiz üzerinden oluşturduğunuz siparişlerinizi hızlı bir şekilde hazırlıyor ve belirtmiş olduğunuz adrese kargo ile gönderiyoruz. İstanbul içinde acil olan siparişlerinizi “İstanbul Express” kargo seçeneği ile sadece 2 saat içerisinde adresinize teslim ediyoruz. Bilgisayarınızın başından ayrılmadan sipariş verebilir ve hem zamandan hem de paradan tasarruf edebilirsiniz.

 

Nasıl Sipariş Verilir?

Buradanbastir.com adresinden sipariş vermek çok kolay. Bunun için ilk olarak ana sayfamızda bulunan Buradan Sipariş Oluştur bölümüne gelmeniz ve çıktısını alacağınız dosyayı PDF Dosya Yükle butonuna basarak yüklemeniz gerekiyor.

Çıktısını alacağınız dosya yüklendikten sonra sağ tarafta yer alan seçenekler arasından uygun olanları işaretleyerek çıktıların nasıl olacağını ayarlamalısınız. Kağıt formatı, tel spiral olup olmayacağı, çıktıların renkli mi, yoksa renksiz mi olacağı gibi seçimleri bu bölümden yapabilirsiniz. Son olarak da Onayla butonuna basarak sipariş oluşturma işlemini tamamlayabilirsiniz.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler