Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

Telefonda PDF Nasıl Yapılır? (IOS & Android – Videolu Anlatım)

Telefondan PDF Yapma

Telefonda PDF Nasıl Yapılır? (IOS & Android – Videolu Anlatım)

PDF yapmak için günümüzde çok farklı alternatifler var. Bilgisayarınızı kullanarak hızlı ve kolay bir şekilde PDF yapabilirsiniz. Ancak bilgisayarınız her zaman yanınızda olamayabilir. Böyle zamanlarda söz konusu işlemin telefonlardan yapılması gerekir.

IOS ve Android telefondan pdf yapma. Programlı veya online olarak istediğiniz yöntemi kullanabilirsiniz. En basit ve detaylı anlatımı yazımızda.

 

iOS (iPhone) Telefondan PDF Yapma 

iPhone telefonları kullanarak PDF oluşturmak için AppStore üzerinde yer alan Adobe Acrobat Reader uygulamasının indirilmesi gerekir. Bu işlem için farklı uygulamalar olsa da, en etkili olanlardan biri Adobe tarafından sunulan bu uygulamadır. Uygulamayı indirdikten sonra izlenmesi gereken adımlar ise şu şekildedir:

  • Uygulamayı açın ve sağ alt köşede yer alan “+” butonuna basın.
  • Açılan PDF Oluştur seçeneğine basın.
  • Açılan ekranda belgenizi hazırlayın ve son olarak kaydederek işlemi tamamlayın*

Bu adımların sonunda içeriğini kendiniz hazırladığınız bir dosya oluşturmuş olacaksınız.

BONUS - IOS için Alternatif

Belgelerin, resimlerin ve benzeri dosyaların PDF formatına çevrilmesi için Pro PDF Scanner isimli uygulamadan da yararlanılabilir. Bu program, basit bir ara yüze sahiptir ve bu sayede kullanımı kolay şekilde yapılır.

Programa giriş yapıldığında tarama ve seçme şeklinde iki farklı şekilde işlem yapmaya imkân verdiği görülür. Tarama; herhangi bir kitabın, fotoğrafın ve kimliğin telefon kamerası ile taranması ve PDF formatına çevrilmesini sağlar. Tarama sonrasında köşeleri ayarlayarak istediğiniz bölümü seçebilirsiniz. Seçme modu ile telefonunuzda bulunan belgeleri bu formata dönüştürmek için kullanabileceğiniz alternatif bir seçenektir. Detaylı anlatımı için aşağıdaki videoya göz atın:

İlginizi Çekebilir: PDF Dosya Boyutu Nasıl Küçültülür? (Aynı Kalite & Daha Düşük Boyut)

 

Android Telefondan PDF Yapma

Android bir telefona sahipseniz, Google Play üzerinden indireceğiniz PDF Creator isimli uygulama sayesinde dosyaların bu formata çevirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için izlenmesi gereken adımlar ise şu şekildedir:

  • Öncelikle Google Play Store üzerinden ilgili programı telefonunuza indirin ve kurun.
  • Uygulamayı açın ve sağ alt köşede bulunan “+” butonuna basın.
  • Butona basmanızla karşınıza bir ekran gelecek. Bu ekrandaki “File Name” bölümüne oluşturacağınız dosyanın adını yazın.
  • Açılan ekranda dosyanızı hazırlayın ve sağ üstte bulunan dosya simgesine basın.
  • Bundan sonra sırasıyla göz ve PDF simgelerine basarak işlemi tamamlayın. Bu adımlar sonunda hazırlamış olduğunuz dosya, istediğiniz formatta kaydedilecektir.

İlginizi Çekebilir: En İyi 7 Ücretsiz PDF Sayfa Ayırma & Bölme Programı (Kapsamlı Liste)

 

Program İndirmeden Google Drive ile Telefonda PDF Nasıl Yapılır?

Telefondan PDF yapmak için kullanılacak bir diğer önemli seçenek ise Google Drive depolama alanıdır. Bu işlemi yapmak için Google Play Store üzerinden telefonunuza Google Drive uygulamasını indirmeniz ve Gmail hesabıyla giriş yapmanız gerekir.

Google Drive uygulamasına giriş yaptığınızda telefonunuzdaki dosyaları buraya ekleyebilirsiniz. Bunun haricinde Tara seçeneğini kullanarak yeni dosya da oluşturabilirsiniz. Tara seçeneğine bastığınızda direkt kameranız açılır ve tarama yapmanız istenir.

Bu aşamadan sonra bir kitaptan veya farklı bir alandan kameranızı kullanarak tarama yapabilirsiniz. Tarama yaptığınız alanı ayarlayabilir, rengini siyah-beyaz olarak değiştirebilirsiniz. Yapacağınız ayarlamaların ardından ilgili dosyayı PDF formatında Google Drive’a kaydedebilirsiniz. Sonrasında ise bu dosyayı bilgisayarınıza veya telefonunuza indirebilirsiniz. Bu yöntemin detaylı anlatımı ise aşağıdaki videoda:

İlginizi Çekebilir: En İyi 12 PDF Sayfa Düzenleme Programı (Ücretsiz & Online)

 

SONUÇ

Telefondaki bu imkânlar bilindiğinde, birçok işlemi kolay, hızlı ve zahmetsiz bir şekilde yapmak mümkündür. Kullanılacak bu basit yöntemler, bu alandaki ihtiyaçlarınızın etkili olarak karşılanmasını sağlayacağı gibi hayatı da kolaylaştıracaktır.

Telefondan PDF yapma sonrasında hazırlanan dosyaların çıktısını alma şeklinde bir ihtiyaç ortaya çıkabilir. Çıktıları kaliteli ve ekonomik olarak almak için buradanbastir.com adresini tercih edebilirsiniz. BuradanBastir, çıktı alma konusunda size çok farklı seçenekler sunar. Kâğıt kalitesinden kullanılacak baskı tipine göre seçimler yapmanıza imkân verir. Böylece istediğiniz kalitedeki çıktıları, uygun fiyat avantajı ile satın almanızı sağlar.

Hazırladığınız dosyaların çıktılarını almak için anasayfamızda bulunan Sipariş Oluştur bölümünden siparişinizi verebilir ve çıktılarınızı kısa süre içerisinde kapınızdan teslim alabilirsiniz.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler