Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

TYT Fizik Çıkmış Sorular PDF İndir (2010 – 2021 Tüm Yıllar)

TYT Fizik Çıkmış Sorular ve Cevap Anahtarları PDF

TYT Fizik Çıkmış Sorular PDF İndir (2010 – 2021 Tüm Yıllar)

Fizik, öğrenciler açısından diploma notu ve üniversite sınavına etki eden bir derstir. Hayalinizdeki üniversite ve bölüme gidebilmek için TYT fizik dersinden, en yüksek neti yapmanız gerekir. Sayısal bölüm içerisinde yer alan fizik, genel anlamda zor bir derstir ve bu yüzden seçiciliği fazladır. Dolayısıyla bu dersteki her bir doğrunuz, binlerce kişiyi geçmeniz anlamına gelir. TYT fizik çıkmış sorular PDF, bu süreçteki önemli yardımcılarınızdan biri olacaktır.

Fizik, sadece bir ders olarak değil, hayatın farklı bölümlerinde de karşınıza çıkan bir alan olması açısından önemlidir. Matematik ve geometriyi içinde barındıran bu ders, yüksek düzeyde analiz ve sentez becerisi gerektirir. Bu yüzden TYT fizikten başarılı olabilmek için doğru çalışma teknikleri ve yöntemleri kullanılmalıdır.

TYT fizik çıkmış sorular ve tüm cevapları PDF şeklinde sizler için derledik. Tüm yıllar ve indirme linkleri yazımızda.

 

TYT Fizik Çıkmış Sorular ve Cevap Anahtarları

TYT fizik, öğrencileri zorlayan bir bölümdür. Bu bölümde başarılı olabilmek için soru tiplerinin tanınması ve bunlara aşina olunması gerekir. Aşinalık içinse çıkmış sorulardan daha iyi bir kaynak yoktur. Geçmiş yıllarda yapılan sınavlarda çıkan soruları çözerek, ÖSYM’nin nasıl sorular sorduğunu, buradaki çeldiricilerin neler olduğunu fark edebilir ve genel mantığı kavrayabilirsiniz. Bütün bunlar ise fizik başarısı için size avantaj sağlayacaktır.

Çıkmış soruları çözmek, aynı zamanda konu tekrarı yapmanız, bilgilerinizi pekiştirmeniz ve eksiklerinizi tamamlamanıza da yardımcı olur. Ayrıca sınav havası yaşamanızı da sağlar. Uzmanlar, TYT öncesinde çıkmış fizik sorularının en az bir defa çözülmesi gerektiğinden bahsetmektedir.

TYT Fizik Çıkmış Sorular (2018 - 2021)

2021 TYT Fizik Soruları
2020 TYT Fizik Soruları
2019 TYT Fizik Soruları
2018 TYT Fizik Soruları

Kaynak: osym.gov.tr

 

YGS Fizik Çıkmış Sorular (2010 - 2017)

2017 YGS Fizik Soruları
2016 YGS Fizik Soruları
2015 YGS Fizik Soruları
2014 YGS Fizik Soruları
2013 YGS Fizik Soruları
2012 YGS Fizik Soruları
2011 YGS Fizik Soruları
2010 YGS Fizik Soruları

Kaynak: alonot.com

 

Çıkmış soruları çözerken, TYT sisteminin 2018’den sonra uygulanmaya başladığını, öncesinde YGS sınavının yapıldığı unutulmamalıdır. 2018 öncesindeki fizik soruları, YGS’ye aittir. Bunların da çözülmesi sizi rakiplerinizden bir adım daha öne geçirecektir.

 

TYT Fizik Bölümünde Kaç Soru Sorulacak?

TYT fizik, sayısal sınavı içerisindeki fen bilimleri bölümünde yer almaktadır. TYT fizik, toplamda 7 sorudan oluşmaktadır. Bu sınavda toplam 120 soru vardır ve öğrencilere bu soruların tamamı için 135 dakikalık bir süre verilir.

Fizikten sadece 7 soru gelmesi, bu dersin önemsiz olduğunu göstermez. Eğer böyle bir düşünceye kapılırsanız, çok büyük bir hata yapmış olursunuz. Fizik, zor bir derstir ve standart sapması yüksektir. Dolayısıyla bu dersteki tek bir doğru ile geçeceğiniz aday sayısı, binlerle ifade edilir. Hayalinizdeki bölüme ulaşmak için tek bir sorunun dahi çok büyük öneme sahip olduğunu asla unutmayın.

İlginizi Çekebilir: TYT Matematik Çıkmış Sorular PDF İndir (2018 – 2021 Tüm Yıllar)

 

TYT Fizik Konular ve Soru Dağılımı 

TYT fizik çalışmaya başlamadan veya planlama yapmadan önce konuların bilinmesi gerekir. TYT fizik konularının ne olduğunun bilinmesi, doğru bir planlama yapmak için büyük bir öneme sahiptir. Konular bilinmeden doğru bir çalışma planı oluşturulamaz ve buna bağlı olarak da sınavdan istenilen başarı elde edilemez. Ayrıca sadece konular değil, aynı zamanda konulara ilişkin soru dağılımlarının da önemli olduğu unutulmamalıdır. TYT fizik konuları şu şekildedir:

TYT Fizik Konuları

Fizik Bilimine Giriş
Madde ve Özellikleri
Sıvıların Kaldırma Kuvveti
Basınç
Isı, Sıcaklık ve Genleşme
Hareket ve Kuvvet
Dinamik
İş, Güç ve Enerji
Elektrik
Manyetizma
Dalgalar
Optik

 Güncel TYT fizik konuları, tabloda yer aldığı gibidir. Bu sınavdaki soruların temelinde genellikle mantık vardır. Fizik, her ne kadar sayısal bir ders olsa da, içerisinde sözel bölümler de bulunur. Yani okuyarak öğrenilmesi gereken noktalar da vardır. Sözel kısımlar, istediğiniz netleri yapmanız adına önemlidir. Sorular çoğunlukla günlük yaşamın bu derse uyarlanmış hali şeklindedir. Aşağıdaki tabloda, hangi konudan kaç soru çıktığına ilişkin detaylar yer almaktadır. Bu tabloda yer alan bilgilere göre çalışma planınızı şekillendirebilirsiniz.

TYT Fizik Soru Dağılımı

Ders Konuları2021202020192018201720162015201420132012
Fizik Bilimine Giriş1111111
Madde Ve Özellikleri1121111
Sıvıların Kaldırma Kuvveti11111
Basınç111111
Isı, Sıcaklık ve Genleşme1111122221
Hareket ve Kuvvet111111111
Dinamik1111
İş, Güç  ve  Enerji1131212
Elektrostatik1111
Elektrik Akımı11111133
Elektriksel Enerji ve Güç1
Manyetizma1111111
Dalgalar1111111
Optik1122311112
SORU SAYISI77 77141414141414

Kaynak: unirehberi.com

 

TYT Fiziğe Nasıl Çalışılır?

TYT fizik başarısı için doğru şekilde çalışmanız çok önemlidir. Bu noktada dikkate alınması gereken bu derse özel bazı hususlar vardır. Söz konusu hususlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Fizik başarısı için derse aktif olarak katılmanız, dersi dikkatli bir şekilde dinlemeniz ve bu süreçte notlar almanız gerekir.
  • Konu anlatımlı kitap alırken özenli hareket edin. Herhangi bir kitabı değil, bu alanda iyi olan ve gereksiz bilgi içermeyen bir kitabı aldığınızdan emin olun. Her konudan sonra sadece o konuya ait testler olması da önem bir diğer detaydır.
  • Fizik, içerisinde matematik ve geometri işlemlerini içeren bir derstir. Dersle ilgili birçok formül vardır ve bunların tamamını bilmeniz gerekir. Dolayısıyla başarı için kendi formülünüzü oluşturmalısınız.
  • Her gün ortalama 1 saat fizik çalışmanız, ders başarısı adına önemlidir. Eğer bu dersten genel olarak başarınız düşükse, günlük 2 saatinizi ayırmalısınız. Başlangıçta zorlanabilirsiniz, ancak genel mantığı çözdükten sonra çok keyifli gelmeye başlayacak.
  • Bol soru çözümü önemlidir, ancak bu süreçte pes etmemek ve oluşturduğunuz çalışma planına sadık kalmak daha önemlidir. Zorlandığınız dönemler ve çözemediğiniz sorular olacaktır. Bunlarla ilgili arkadaşlarınızdan veya hocalarınızdan yardım alabilirsiniz.
  • Konu çalıştıktan sonra mutlaka o konu ile ilgili test çözün. 20 soruluk bir testte, 4 yanlışın altına düşüne kadar o konuya yüklenin. Eğer yanlış sayınız 4 veya daha fazla ise konuda bazı eksiklikler var demektir.
  • Bazı konular zordur ve konu anlatımlı kitaplar bu noktada yetersiz kalabilir. Böyle konular için hocalarınızdan veya video anlatım şeklindeki kaynaklardan yararlanabilirsiniz.
  • Ünitelerinizi bitirdikten sonra, o ünite ile ilgili deneme çözün. *

İlginizi Çekebilir: TYT Kimya Çıkmış Sorular PDF İndir (2018 – 2021 Tüm Yıllar)

 

Fizik Netlerimi Nasıl Artırırım?

TYT fizik netlerinizi arttırmak için aşağıda yer alan adımları uygulayabilirsiniz. Kararlı bir şekilde uyguladığınızda, netlerinizdeki değişimleri fark edeceksiniz.

  • Testleri çözdükten sonra cevap anahtarından gerekli kontrolleri yapın. Yanlış sorularınızı iyi analiz edin ve nerede hata yaptığınızı anlamaya çalışın. Hatanızı gördüğünüzde eksiğinizi gidermiş olacaksınız.
  • Sınavda zaman yönetimi önemlidir. Ancak zaman yönetimi, soruları hızlı ve dikkatsiz bir şekilde çözmek demek değildir. Hızlı çözmeye odaklanarak, basit hatalar yapabilirsiniz. Bu hususa dikkat etmelisiniz.
  • Sürekli dikkat hatası yapıyor ve bunu bir türlü çözemiyorsanız, rehberlik servisi ile görüşerek bu soruna birlikte çözüm üretmeyi deneyin.
  • Şıklar arasında kalıyor ve ikilem yaşıyorsanız, konu eksiğiniz var demektir. Kaliteli bir konu anlatımlı kitaptan, konuyu tekrar edin.
  • Bol bol deneme çözmeye çalışın. Denemeler, genel durumunuzu görmenizi ve TYT sınavı deneyimi yaşamanızı sağlar. Denemeler, eksik olduğunuz konuları net şekilde ortaya koyar.

İlginizi Çekebilir: TYT Biyoloji Çıkmış Sorular PDF İndir (2010 – 2021 Tüm Yıllar)

 

Fizik Dersine Çıktı Alarak Çalışın

Fizik, zor bir derstir ve bu derste başarıya ulaşmak için doğru teknikleri kullanmanız gerekir. Online kaynaklar, fizik dersi için önemlidir. Ancak tamamen online kaynakları tercih etmek başarı için yetersiz kalabilir. Konu anlatımlı kitap kullanımı da gerekir. Ayrıca test ve deneme çözümünde kesinlikle fiziksel olarak sorular önünüzde olmalıdır. TYT fizik çıkmış sorular PDF dosyasının çıktısını alarak çözmeniz, daha doğru olacaktır.

Fizik ile ilgili çıktılarınızı almak için buradanbastir.com adresini kullanabilirsiniz. Sitemiz, hem kaliteli hem de ekonomik çıktılar almanızı sağlar. Anasayfamızdaki ilgili bölümden, hemen siparişinizi oluşturabilirsiniz. Siparişleriniz, İstanbul içindeki adreslere sadece 2 saatte teslim edilmektedir. Diğer illere ise kargo ile hızlı bir şekilde gönderilmektedir.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler