Loading...
Dikkat! Bu Sayfayı Kapatmayın!

TYT Tarih Çıkmış Sorular PDF İndir (2010 – 2021 Tüm Yıllar)

TYT Tarih Çıkmış Sorular ve Cevap Anahtarları

TYT Tarih Çıkmış Sorular PDF İndir (2010 – 2021 Tüm Yıllar)

Üniversite hayali kuranlar, istedikleri bölümlere gidebilmek için tek bir sorunun dahi çok değerli olduğunu bilmelidir. Milyonlarca gencin girdiği bu sınavda, tek bir doğru cevap bile binlerce kişinin önüne geçmeniz demektir. Bu yüzden her derse olduğu gibi tarih dersine de önem verilmeli ve özenli bir şekilde çalışılmalıdır. Söz konusu derse çıkarken konu tekrarlarına ek olarak bol bol soru çözülmelidir. TYT tarih çıkmış sorular da sınava yakın dönemlerde mutlaka çözülmeli ve bunların sağlayacağı faydalardan yararlanılmalıdır.

Hayalinizdeki üniversite hedefine ulaşmak için TYT tarih çıkmış sorular size başarı kapılarını daha hızlı açacak. Tüm PDF soru ve cevap anahtarları yazımızda!

 

TYT Tarih Çıkmış Sorular ve Cevap Anahtarları 

Tarih veya diğer derslere çalışırken bol soru çözümü yapmanız gerektiğini hemen herkes söyler. Bu hususun nedeni kendi durumunuzu görmeniz, eksikliklerinizi fark etmeniz ve bir yerde konu tekrarı yapabilmeniz içindir. TYT tarih çıkmış sorular, bütün bunları çok daha etkili bir şekilde yapmanızı sağlar.

Çıkmış sorular ile geçmiş yıllardaki sınavların mantıklarını ve kalıplarını net olarak görürsünüz. Elbette bunların birebir aynısı yapılacak sınavda karşınıza gelmeyecektir. Ancak benzerlerinin gelme olasılığı çok yüksektir. Soruların soruluş biçimi, tipleri ve benzeri özelliklerini bu sayede tanıyacak ve bir anlamda sınava etkili şekilde hazırlanmış olacaksınız.

Çıkmış soruları incelerken 2018 yılından önce YGS sisteminin uygulandığını unutmayın. Bir önceki sınav sistemindeki soru tiplerini de incelemeniz önemlidir. Bu yüzden sadece 2018 sonrasında değil, YGS’de çıkanları da çözmeniz sizin yararınıza olacaktır.

TYT Tarih Çıkmış Sorular (2018 - 2021)

2021 TYT Tarih Soruları
2020 TYT Tarih Soruları
2019 TYT Tarih Soruları
2018 TYT Tarih Soruları

 

YGS Tarih Çıkmış Sorular (2010 - 2017)

2017 YGS Tarih Soruları
2016 YGS Tarih Soruları
2015 YGS Tarih Soruları
2014 YGS Tarih Soruları
2013 YGS Tarih Soruları
2012 YGS Tarih Soruları
2011 YGS Tarih Soruları
2010 YGS Tarih Soruları

 

TYT Tarih Bölümünde Kaç Soru Sorulacak?  

TYT toplamda 120 sorudan oluşan bir sınavdır. Tarih dersi ise bu sınavda Sosyal Bilimler bölümünde yer alır. Kaç soru sorulacağına gelecek olursak;

  • 40 Türkçe
  • 40 Matematik
  • 20 Fen Bilimleri
  • 20 Sosyal Bilimler

Sosyal Bilimler dersi toplamda 20 sorudur ve bunun 5 tanesi Tarih dersinden gelir. Yani bu dersten çıkan soru sayısı 5’tir. Bu rakam düşük gibi görünebilir. Ancak milyonlarca rakibinizin olduğu bir sınavda, her sorunun büyük bir öneme sahip olduğunu asla aklınızdan çıkarmayın.

TYT için verilen toplam süre 135 dakikadır. Eğer tarih dersine etkili bir şekilde çalışırsanız, zaman kaybetmeden soruları çözer ve diğer derslere zaman dahi arttırabilirsiniz.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: TYT Coğrafya Çıkmış Sorular PDF İndir (2010 – 2021 Tüm Yıllar)

 

TYT Tarih Konular ve Soru Dağılımı

Herhangi bir sınava çalışmaya başlamadan önce hangi konuları kapsadığını bilmek gerekir. Planlama, buna göre yapılmalıdır. Ayrıca konuları bilmenin yanında bunlara ilişkin soru dağılımı da bilinmelidir. Geçmiş yıllardaki sınavlara bakılarak hangi konudan kaç soru gelmiş, bu hususların öğrenilmesi önemlidir. Bu dersin konuları ve geçmiş yıllardaki soru dağılımları için aşağıdaki tabloları inceleyebilirsiniz.

TYT Tarih Konuları 

Tarih ve Zaman 
İnsanlığın İlk Dönemleri 
Orta Çağ’da Dünya 
İlk ve Orta Çağlarda Türk Dünyası 
İslam Medeniyetinin Doğuşu 
Türklerin İslamiyet’i Kabulü ve İlk Türk İslam Devletleri 
Yerleşme ve Devletleşme Sürecinde Selçuklu Türkiyesi 
Beylikten Devlete Osmanlı Siyaseti 
Devletleşme Sürecinde Savaşçılar ve Askerler 
Beylikten Devlete Osmanlı Medeniyeti 
Dünya Gücü Osmanlı 
Sultan ve Osmanlı Merkez Teşkilatı 
Klasik Çağda Osmanlı Toplum Düzeni 
Değişen Dünya Dengeleri Karşısında Osmanlı Siyaseti 
Değişim Çağında Avrupa ve Osmanlı 
Uluslararası İlişkilerde Denge Stratejisi (1774-1914) 
Devrimler Çağında Değişen Devlet-Toplum İlişkileri 
Sermaye ve Emek 
XIX. ve XX. Yüzyılda Değişen Gündelik Hayat 
XX. Yüzyıl Başlarında Osmanlı Devleti ve Dünya 
Milli Mücadele 
Atatürkçülük ve Türk İnkılabı 

 

TYT Tarih Soru Dağılımı 

2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 
Tarih ve Zaman – – – – 
İlk ve Orta Çağlarda Türk Dünyası 
İslam Medeniyetinin Doğuşu – – – – 
Türklerin İslamiyet’i Kabulü ve İlk Türk İslam Devletleri – 
Beylikten Devlete Osmanlı – – – 
Dünya Gücü Osmanlı – – – – 
Değişim Çağında Avrupa ve Osmanlı – – – – – – – – – 
Uluslararası İlişkilerde Denge Stratejisi (1774-1914) – 
XX. Yüzyıl Başlarında Osmanlı Devleti ve Dünya – – 
Milli Mücadele – – 
Atatürkçülük ve Türk İnkılabı – – 
SORU SAYISI 5 5 5 5 15 15 15 15 15 17 17 

 Kaynak: unirehberi.com

 

TYT Tarih Sınavına Nasıl Çalışılır?

TYT Tarih dersindeki 5 soru, sizi hayallerinize bir adım daha yaklaştıracak. Böylesine etkileri olacak bir derse doğru yöntemlerle çalışmak, büyük bir öneme sahiptir. Uygulayacağınız doğru tekniklerle burada rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. Tarih dersine çalışırken uygulamanız gereken yöntemler ve dikkat edilecek hususlar şu şekildedir:

· Çalışma Planı Hazırlayın 

Hangi ders veya hangi amaç için olursa olsun, amacınıza ulaşabilmek için öncelikle doğru bir plan yapmalı ve onu etkili olarak uygulamalısınız. Planlı ve programlı olarak bu derse hazırlanmak bir tercih değil, başarı açısından adeta bir zorunluluktur.(*)

Yapılacak planlamayı kendi içerisinde ikiye ayırabilirsiniz. Bunlardan ilki dersin tamamına ilişkin olan uzun vadeli planlar iken, diğeri ise konu bazlı olan ve nispeten daha kısa vadeli planlardır. Böylece planlarınızı uygulamak ve sonuçlarını görmek daha mümkün olacaktır. İlgili durum ise sizin motivasyonunuzu arttıracaktır. Bu disiplinden kopmayarak başaramayacağınız hiçbir sınav olamaz.

· Notlar Alın 

Tarih, sözel bir derstir. Bu derse çalışırken yazarak çalışma, oldukça etkili bir yöntemdir. Bunu kullanabilir ve konulara ilişkin küçük notlar alabilirsiniz. Not alırken bilgileri yeniden yazacak ve böylece öğrenmeniz daha kolay olacaktır. Unutmayın ki, 1 kez yazmak 3 defa okumaya eşdeğerdir. Ayrıca notlarınız, daha sonraki dönemler için bir kaynak olarak kullanılacaktır. Konu tekrarları için notlarınızı inceleyecek ve çok kısa süre içerisinde konuları tekrar ederek bilgilerinizi tazelemiş olacaksınız.

· Alan Denemeleri Çözün 

Konuları bitirdikten ve tam olarak öğrendikten sonra deneme testleri çözmelisiniz. Böylece bilgileriniz pekişecek ve eksiklerinizi göreceksiniz. Bunların yanı sıra alan denemeleri de çözün. Alan denemeleri, ilgili konularda uzmanlaşmanızı sağlayacaktır. Ancak soru çözümünden sonra yanlışlarınızı kontrol edin ve neden yanlış olduklarını mutlaka anlamaya çalışın.

· Konuları Tekrar Edin 

Sözel bilgilerin kalıcı olabilmesi için sürekli olarak tekrar edilmesi gerekir. Bu noktada konuları kronolojik sıraya göre tekrar etmeniz yararlı olacaktır. Tekrar için tek bir kaynağa bağlı kalmamaya özen gösterin. Farklı kaynakları kullanın. Böylece bir kaynağın değinmediği hususa, farklı bir kaynaktan ulaşabilirsiniz.

· Çıkmış Soruları Çözün 

TYT tarih çıkmış sorular, sınava hazırlık sürecinin temel taşlarından biridir. Mutlaka sınavdan önce bu soruları çözün. Daha sonra detaylı olarak inceleyin. Yanlışlarınızı, doğrularınızı, soruların soruluş biçimi ve konu dağılımını öğrenmeniz, sınava hazırlık sürecinde büyük bir öneme sahiptir.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: En İyi 12 PDF Sayfa Düzenleme Programı (Ücretsiz & Online) 

 

En Etkili Ders Çalışma Yöntemi: Çıktı Almak

Bilgisayar başında ders çalışmak, günümüzde yoğun olarak kullanılan bir yöntemdir. Ancak yapılan araştırmalar, kağıt ve kalemle not tutan ve yazarak çalışanların daha başarılı olduğunu gösteriyor. Bu noktada farklı kaynaklardan notlar tutarak, online ortamdaki PDF dokümanların çıktısını alarak çalışmalısınız. Böylece bilgilerin uçup gitmesini engeller ve kalıcı hale gelmesini sağlamış olursunuz.

Elinizdeki PDF dosyalarının çıktılarını buradanbastir.com adresinden alabilirsiniz. Kaliteli ve ekonomik çıktılar, sınava hazırlık sürecindeki en büyük yardımcınız olacaktır, üstelik kapınıza kadar teslim seçeneğiyle.

MÜŞTERİ GERİBİLDİRİMLERİ

Teşekkürler